Ostrov: Biatlonisté mají naději na nový areál (TV Západ)

Ostrovským biatlonistů se blýská na lepší časy. Nedaleko fotbalového stadionu by po dohodě s městem měl vyrůst nový tréninkový areál, jehož část by mohla využívat i veřejnost.

dezinfekce

„My jsme biatlonový klub, založili jsme ho v roce 2017. Navazujeme na nějakou sportovní činnost, která probíhala tady v Krušných horách i v Ostrově, biatlonová. Takže dali jsme do kupy partu lidí, založili jsme klub a hledáme nějaké zázemí. Proto jsme tady. Plánujeme tady postavit tréninkové centrum především pro žáčky, což jsou děti od zhruba osmi do patnácti let. Proč jsme si vytipovali tohle místo? Chceme být někde ve městě, chceme být v nějakém prostoru, kde se dá sportovat, běhat, kde můžeme provozovat naší činnost, což i pro nás znamená střelbu ze vzduchových zbraní, v budoucnu možná i laserových zbraní. A přímo na tomhle místě, na kterém já stojím, bychom tedy chtěli vybudovat vzduchovkou střelnici tady proti valu. Chtěli bychom tu mít nějaký zázemí, kontejnery, sídlo klubu. A už máme s městem nájemní smlouvu tady na ten prostor. Využíváme objekt, který je teď za vámi jako skladiště a po dohodě s městem by tu měla vzniknout i krátká asfaltová dráha tak, aby děti mohly učit se techniku na kolečkových lyžích, kolečkových bruslích, abychom mohli tohle všechno mít napojené na naší střelnici, takže nějaká manipulace a tyto věci,“ popsal plány Petr Hruška, trenér žáků Biatlon klub Ostrov.

„My jsme tu střelnici se snažili nějakým způsobem oživit na té Mořičovské ulici, která tam historicky byla a byly tam s tím spojené různé problémy. Takže teď se našla lokalita tady u FK Ostrov a měly by tady vzniknout vzniknout střelnice. Takže opravdu tréninkové podmínky pro ty malé biatlonisty by se obrovsky zlepšily a já bych byl za to strašně rád. Je to vyprojektované, takže teď už záleží jenom na tom, abychom našli peníze a zbudovali to,“ doplnil ostrovský radní pro sport Libor Bílek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy