Od zítřka začnou platit nová vládní opatření

Šíření onemocnění COVID-19 má ve všech krajích komunitní charakter. Po posledním vyhodnocení aktuální epidemiologické situace zařadilo Ministerstvo zdravotnictví všechny kraje do třetího stupně pohotovosti. Pro tento stupeň je příznačné komunitní šíření onemocnění COVID-19 a také nárůst počtu nemocných, kteří potřebují hospitalizační péči.

dezinfekce

Vzhledem k této nepříznivé epidemiologické situaci v České republice přistoupila Vláda ČR k dalším opatřením, kdy omezení zatím platí od středy 28. října nejméně do půlnoci v úterý 3. listopadu. Omezení mimo jiné nově nařizují zákaz nočního vycházení či nedělní uzavření obchodů. Pokud je to možné, lidé by měli pracovat z domova.

Zařazení jednotlivých krajů do červeného stupně pohotovosti proběhlo na základě analýzy příslušných parametrů. Jedná se např. o epidemiologická kritéria, denní přírůstky pozitivně diagnostikovaných pacientů, týdenní a 14denní trendy, počty hospitalizací nebo o přítomnost komunitního šíření dle hlášení KHS.

Počty denních přírůstků pozitivních případů onemocnění COVID-19 jsou stále korelující s počtem testů, které odběrová centra provedou. Jejich počet překračuje v některých dnech i hranici 40 tisíc.

Stupně pohotovosti a opatření vyplývající z aktuální epidemiologické situace v ČR najdete na této interaktivní mapě. Mimořádná a ochranná opatření a lokální nařízení orgánů ochrany veřejného zdraví nebo krajských hygienických stanic jsou k dispozici na webových stránkách ke koronaviru.


Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy