Od zítřka se mohou na očkování registrovat lidé starší 55 let

Další skupinou lidí, která se může registrovat na očkování proti COVID-19 v rámci centrálního rezervačního systému, budou od středy 28. dubna 2021 občané starší 55 let. Připojí se tak ke skupinám seniorů 80+, 70+, 65+, 60+, dále ke zdravotníkům, chronicky nemocným pacientům, pracovníkům kritické infrastruktury a sociálních služeb.

dezinfekce

Registrace v centrálním rezervačním systému bude pro zájemce o očkování starší 55 let opět přístupná na internetové stránce: https://registrace.mzcr.cz/ Prostřednictvím systému jim bude rezervován termín a místo provedení očkování.

„Stále platí, že očkování je podle dosavadních zkušeností tím nejúčinnějším způsobem, jak se naši občané mohou bránit nákaze COVID-19. Karlovarský kraj je na tom v současnosti nejlépe v ČR z hlediska počtu nakažených na 100 tisíc obyvatel a přispěla k tomu právě i vakcinace těch nejohroženějších i dalších skupin očkovaných,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Karlovarský kraj chce opět usnadnit proces registrace lidem, kteří ne vždy mají přístup k internetu a potřebnou uživatelskou zkušenost. I nadále proto nabízí bezplatnou asistenční linku pro telefonickou pomoc s touto registrací. Bezplatná krajská asistenční linka pro pomoc s registrací na očkování má telefonní číslo 800 600 444 a v provozu je v pracovní dny denně od 8 do 18 hodin, o víkendech a svátcích od 9 do 15 hodin. Volat je ale také možné státní linku 1221.

Přesný postup registrace na očkování najdou zájemci na COVID PORTÁLU MV ČR:
https://covid.gov.cz/situace/registrace-na-ockovani/postup-registrace-rezervace

Adresy očkovacích center v Karlovarském kraji jsou k dispozici na krajské internetové stránce k očkování:
https://www.kr-karlovarsky.cz/covid-19/Stranky/ockovani_kvk.aspx

O možnosti očkování se lidé mohou ale také informovat u svého praktického lékaře, pokud se do vakcinace zapojil.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.04.2021 21:45




0 +
 

Hlavní zprávy