Od září Pendolinem do Karlových Varů

Od 1. září bude moderní rychlovlak Pendolino zajíždět na své trase Karlovarským krajem až do Karlových Varů. Večerní spoj směrem z Prahy dosud končil v Chebu a odtud jel ráno zpět. Při této příležitosti chtějí České dráhy a Karlovarský kraj představit Pendolino veřejnosti v Karlových Varech v sobotu 29. srpna 2020.

dezinfekce

Během akce na „horním“ nádraží v Karlových Varech čekají návštěvníky komentované prohlídky rychlovlaku, program pro děti přímo v jednom z vagónů, senioři mohou využít stánek, kde jim zdravotníci Karlovarské krajské nemocnice změří tlak či hladinu cukru v krvi. Prezentace Pendolina potrvá od 10 do 13 hodin.

„Těší mě, že se nám společnými silami s Karlovarským krajem podařilo zavést přímé, velmi pohodlné spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a severní Moravou,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod.

„Za necelých 7 hodin cesty a bez přestupu tak lze urazit trasu mezi severní Moravou až do Karlových Varů dlouhou více než 600 kilometrů,“ dodává.

Karlovarský kraj tak získá další příležitost rozvoje cestovního ruchu a spojení s ostatními částmi země.

„Pro náš kraj je to velká událost, rychlovlak Pendolino nabízí moderní a komfortní možnost dopravy po železnici pro občany našeho regionu i pro budoucí návštěvníky z celé republiky. Od začátku září je to další z vítaných způsobů, jak se pohodlně dostat z Karlových Varů a Sokolova do Prahy, dále do Olomouce či Ostravy,“ vysvětluje hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Pendolino pojede 29. srpna 2020 v 6:26 z Prahy, v 8:42 z Mariánských Lázní, v 9:04 z Chebu, v 9:35 ze Sokolova. Těsně před 10. hodinou dopolední bude na „horním“ nádraží v Karlových Varech. Odtud odjíždí zpět do Prahy v 13:37. Lidé uvidí během komentovaných prohlídek „kokpit“ strojvedoucího, zjistí, jak funguje palubní portál, a zavítat mohou do dětského koutku. Jednosměrná prezentační jízda bude stát z Mariánských Lázní, Chebu a Sokolova do Karlových Varů 20 korun a zakoupit ji mohou cestující přímo ve vlaku u průvodčího. V doprovodném programu se představí kromě výše uvedeného také krajská destinační agentura Živý kraj, s nabídkou výhod v rámci projektu Senior Pas se budou moci seznámit občané zejména vyššího věku. Návštěvníci mohou rovněž v průběhu prezentace přispět do veřejných sbírek vyhlašovaných Karlovarským krajem. Mediálním partnerem akce je Český rozhlas Karlovy Vary.

Informace o cenách jízdného i o přesném jízdním řádu Pendolina v sobotu 29. srpna 2020 najdete zde.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje
           Ing. Gabriela Novotná, regionální tisková mluvčí ČD



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.08.2020 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy