Od poloviny května budou region opět brázdit oblíbené cyklobusy

Již osmnáctým rokem Autobusy Karlovy Vary zajišťují provoz cyklodopravy v rámci systému CykloEgrensis. Kromě milovníků cyklistiky mohou služeb společnosti využívat také turisté, rodiny s dětmi a ostatní cestující. Letos vyjedou cyklobusy na vyznačených trasách poprvé 16. května, naposledy se s nimi lidé svezou 28. září. Na jejich provoz přispívá kromě dalších partnerů také Karlovarský kraj.

dezinfekce

„Společnost Autobusy Karlovy Vary jako jediná provozuje ucelený systém přepravy cyklistů a jízdních kol v našem regionu již od roku 2003. Obliba cyklobusů rok od roku stoupá, jen vloni od května do září přepravily na 8 579 osob. To je také jedním z důvodů, proč jsme se opět rozhodli podpořit žádost dopravce o individuální dotaci, a to částkou až do výše 200 tisíc korun při předpokládaném dopravním výkonu 25 048 kilometrů. Dotaci však musí ještě odsouhlasit krajské zastupitelstvo,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Společnost nabízí pět základních tras – červenou Cyklostezkou Ohře do Krušných hor, modrou Mezi Střelou a Vladařem, oranžovou Chebskem a Vogtlandskem do přírodního parku Přebuz, žlutou Porolavím k Blatenskému příkopu a azurovou Lázeňskou. Za poplatek 3 tisíce korun si je pak možné objednat ještě zelenou linku. Cestující také mohou využít včasné zarezervování svého místa díky rozšířenému místenkování v systému AMSbus. Dopravce rovněž nabízí možnost zakoupení cyklokarty s neomezeným počtem jízd za výhodnou cenu 699 korun.

„Provoz zahajujeme po zvážení všech okolností daných současným stavem a věříme, že i letos bude provoz úspěšný a cyklobusy využijí i noví návštěvníci Karlovarského kraje, kteří místo dovolené v zahraničí budou objevovat krásné prostředí a přírodu našeho regionu s množstvím značených cyklotras a cyklostezek. Důležitá informace je to, že i letos mohou děti, studenti a senioři využít 75% slevu na jízdném a mohou tak po týdnech uzavřených doma za výhodných podmínek utužit své zdraví v přírodě,“ doplnil Zdeněk Suchan, výkonný ředitel společnosti Autobusy Karlovy Vary.

Veškeré informace o jízdních řádech, včetně tarifních podmínek, získají zájemci v předprodejních místech společnosti Autobusy Karlovy Vary, u řidičů cyklobusů nebo na internetových stránkách zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy