Obliba cyklobusů v našem regionu každým rokem stoupá

Minulý rok od května do září přepravily cyklobusy bezmála devět tisíc osob. Karlovarský kraj je proto chce podpořit i letos. Cyklobusy míří do zajímavých míst či panenské přírody, odkud mají cyklisté na výběr hned několik tras.

dezinfekce

„Společnost Autobusy Karlovy Vary jako jediná provozuje ucelený systém přepravy cyklistů a jízdních kol v našem regionu již od roku 2003. Jen vloni od května do září přepravily cyklobusy na 8 579 osob. To je také jedním z důvodů, proč jsme se opět rozhodli podpořit žádost dopravce o individuální dotaci, a to částkou až do výše 200 tisíc korun, kterou schvalují zastupitelé kraje,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje Josef Janů.

Společnost nabízí pět základních tras.
Červenou Cyklostezkou Ohře do Krušných hor, modrou Mezi Střelou a Vladařem, oranžovou Chebskem a Vogtlandskem do přírodního parku Přebuz, žlutou Porolavím k Blatenskému příkopu a azurovou Lázeňskou.

Za poplatek tři tisíce korun si je pak možné objednat ještě zelenou linku. Cestující také mohou využít včasné zarezervování svého místa díky rozšířenému místenkování v systému AMSbus. Dopravce rovněž nabízí možnost zakoupení cyklokarty s neomezeným počtem jízd za výhodnou cenu 699 korun.


Zdroj: fb Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.06.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy