O co lze požádat a kde při druhé vlně Covid - 19

Podzimní druhá vlna koronavirové pandemie opět citelně zasáhla řadu podnikatelů, kteří museli po nařízeních vlády například uzavřít své provozovny. Aby překonali toto složité období, potřebují především finanční podporu.

dezinfekce

Na rozdíl od první jarní vlny covid – 19, kdy pomáhalo kromě jiných také město snížením nájemného, existuje v současnosti už řada podpor a opatření připravených státem a určených právě pro zaměstnavatele i živnostníky. Která to jsou a jak je využít?

Všem podnikatelům, kteří se takříkajíc ztrácejí v opatřeních a podporách, je připravena pomoci Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Pod tímto odkazem najdete přehled, o co lze požádat a kde. Opět je aktivní expertní skupina, jež poskytuje své poradenství zdarma a konzultaci lze dohodnout na emailu info@khkkk.cz, případně volfova@khkkk.cz. Na webu Hospodářské komory ČR - viz zde rovněž najdete přehledně všechny informace na jednom místě.

Koronavirová pandemie dopadla tvrdě i na hospodaření města. Předpokládaný propad v příjmech je letos očekáván ve výši zhruba 100 milionů korun a složitá situace bude také v roce příštím. Přesto město v roce 2021 například nezvýší občanům poplatky za svoz komunálního odpadů a rostoucí náklady s tím spojené uhradí ze svého rozpočtu. V tomto případě půjde o přibližně 2,3 milionu korun.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy