Novodobí váleční veteráni besedovali se žáky základních škol

Karlovarský kraj ve spolupráci s Armádou ČR uspořádal besedy s novodobými válečnými veterány pro žáky 8. a 9. tříd základních škol. Jejich cílem bylo nejenom to, aby se děti seznámily se současnou rolí Armády ČR, s jejími složkami, činnostmi, průběhem výcviku a zahraničními misemi, ale i se zkušenostmi přednášejících veteránů, kteří jsou v armádě nadále činní, konkrétně ve 4. brigádě rychlého nasazení v Žatci.

dezinfekce

„Karlovarský kraj usiluje o návrat Armády ČR do našeho regionu a o otevření třídy Vojenské střední školy a vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové v Sokolově. Cílem besed bylo rovněž motivovat žáky k podání přihlášky na tuto střední školu a následnému vstupu do Armády ČR. Celkově se jedná o aktivity, které mohou přinést nové příležitosti v rámci rozvoje kraje,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Besedy se postupně uskutečnily v Karlových Varech, Sokolově a Chebu. Zúčastnilo se jich zhruba na 210 žáků. Největší účast, asi 90 žáků, byla v Sokolově. V Karlových Varech a Chebu to pak bylo shodně po 60 žácích.  Nechyběly ani zvídavé dotazy ze strany dětí, nejčastěji se zajímaly o zážitky a zkušenosti z bojových operací v Iráku a Afghánistánu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje
Foto: ZŠ Komenského

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy