Nezapomeňte si vyměnit dálniční známku!

Leden bude pomalu za námi a tak je potřeba si uvědomit, že se blíží doba, kdy si musíte pořídit novou dálniční známku, neboť platnost té staré končí již za pár dní. Starý dálniční kupón je platný do 31. ledna 2020 a od 1. února 2020 musí být stará známka z čelního skla Vašeho automobilu odstraněna, a dálniční kupón vyměněn za nový. Pokud tak neučiníte, hrozí Vám při jízdě na zpoplatněném úseku dálnice v příkazním řízení pokuta do pěti tisíc korun.

dezinfekce

Na trhu se můžete setkat s 3 typy dálničních kupónů, které jsou od sebe barevně i tvarově odlišné. Odlišný tvar i barva značí délku platnosti daného kupónu. Můžete se tedy setkat s dálničním kupónem s platností na celý kalendářní rok, na měsíc či na 10 dní. Od délky platnosti dálničního kuponu se odvíjí samozřejmě i jeho cena. Dálniční známku si můžete zakoupit na čerpacích stanicích nebo na pobočkách České pošty.

V některých případech si můžete dálniční kupón u prodejců vyměnit za nový. To je možné například v případě poškození čelního skla, při výměně registrační značky vozidla či při špatné manipulaci s kupónem při vylepení.

"Neváhejte a splňte si své povinnosti včas," uvádí nprap. Mgr. Věra Hnátková.


Zdroj: Policie ČR

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 30.01.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy