Nebanice: Soutěž kotlíkových gulášů vyhráli Bobři (TV Západ)

Českolipská soutěž ve vaření kotlíkových gulášů se stala inspirací i pro pořadatele společenských akcí v Nebanicích na Chebsku. Rozhodli se ji proto uspořádat také a setkali se s velkým ohlasem jak mezi návštěvníky, tak soutěžícími. V neděli 27. dubna se bývalým fotbalovým hřištěm již od dopoledních hodin linuly vůně nejrůznějších typů oblíbeného jídla.

dezinfekce

„Nečekali jsme ani takovou účast. Myslím si, že účast je hojná. Na to, že je to první ročník, tak zde máme 14 týmů. Když to shrnu, jsou zde z Karlovarského kraje, můžu zmínit - Kraslice, Rotava, Nejdek, Kynšperk nad Ohří, Cheb a z přilehlých obcí. Máme zde Nebaničáky, pak je tady jeden tým, který je smíšený – z Chebu a z Nebanic. Uvidíme, zda cena zůstane v Nebanicích nebo poputuje někam jinam,“ popsal Jaroslav Koubek z pořadatelské agentury Ko-Sti. 

Do soutěže se mohly přihlásit tříčlenné týmy z řad amatérů i profesionálů. Soutěžící směli mít předem nakrájené maso, zbytek ingrediencí bylo nutné zpracovat přímo na místě. 

„Máme tady odbornou porotu složenou ze šesti nezávislých porotců. Samozřejmě hodnotit budou i návštěvníci, mohou ochutnávat všechny guláše a poté napsat svůj tip, svého favorita, pak budou vylosováni a mohou samozřejmě i něco vyhrát,“ uvedl Koubek. 

Mezi týmy se objevili také členové humoristického časopisu Tapír.

„Máme tady našeho mediálního partnera, jímž je časopis humoristů Tapír. Ti budou mít exhibici, kreslení vtipů na pokračování. Zúčastní se 4 kreslíři a namalují vtip o vaření guláše. Pak jde zde doprovodný program pro děti v podobě interaktivní show Klaudiuse a Šáši ve vaření, protože dnes je to celé o vaření. Pro návštěvníky tady máme i pár soutěží. Takže i návštěvníci si mohou zasoutěžit. Ještě mohu zmínit, vzadu za námi je nafukovací atrakce bumper ball se tomu říká. Je to nafukovací fotbal pro všechny děti, dospělé, takže všichni se mohou vyřádit dnes,“ dodal Koubek. 

Porotci se shodli, že jejich účinkování není náhoda.

„Já jsme hrozně rád, že jste mě sem dnes pozvali, protože já mám jednoho velikého koníčka, a to je jídlo. Držím se zásady, která hudba sama ráda, nemusí mít kamaráda. Tak mě trošku štve, že je nás tu moc v porotě. Ale, když jsem slyšel, že všude se vaří po pěti kilech guláše, tak si myslím, že se dostane na všechny. Takže vítejte, radujte se, jezte guláš. Je to velice zdravé, protože maso je nejzdravější věc na světě. Když si dám zeleninu, tak je mi vždy mizerně, protože v zelenině je moc vitamínů. Nedávno jsem si dal ovar, krásně se klepal na talíři, bylo mi také trošičku těžko a teď si představte, kdyby v tom byly ještě vitamíny. Takže já se tomu trošku vyhýbám. Gulášový Fest – to je prostě to nejlepší pro mě,“ pozdravil návštěvníky pedagog a herec Jiří Werich Petrášek. 

Mezi silnou konkurencí nakonec zvítězil tým Bobři dřevorubci z Karlových Varů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy