Naděje pro Kačku a Péťu - vraťme maminku ke dvojčátkům

Manželé Kateřina (28 let) a Petr (32 let) z Březové u Karlových Varů měli svatbu v roce 2016. Jejich snem bylo jako u každého mladého páru miminko. Mají za sebou několik pokusů o umělé oplodnění, nespočet zklamání, proplakaných nocí a těžkých chvil. Kačka, která je velká bojovnice za podpory svého skvělého parťáka manžela Petra vše zvládla, a na pátý pokus to konečně vyšlo! Opravdu velkou radostí bylo, že miminka budou hned dvě. Děti Kačka a Péťa se narodily 10. dubna letošního roku.

dezinfekce

Po porodu bohužel nastaly u Kateřiny vážné zdravotní komplikace. Postihla ji mozková mrtvice.  Musela být operována, její stav byl opravdu velmi vážný, bojovala o život a nyní se potýká s vážnými zdravotními problémy. V současné chvíli je ochrnutá na polovinu těla, učí se znovu mluvit, chodit, rozumět a zvládat běžné aktivity denního života, které jsou pro zdravé lidi naprosto samozřejmé, pro Katku jsou ale velmi těžké. O malá dvojčátka se nyní stará tatínek, pomáhají prarodiče. Babička zůstala ze dne na den doma, aby mohla pomoci s dětmi.

“Kačenka je velmi silná žena a každý den vidíme, jak bojuje a snaží se!! Katka strávila několik týdnů v nemocnici, nyní je na rehabilitačním pobytu v Kladrubech,“ říká manžel Petr.

V současné době navštěvuje manželku co nejčastěji, střídají se na návštěvách každý den spolu s přáteli, aby mohli Kačce pomáhat a měla v nemocnici společnost a dostatek podnětů, které jí pomohou se zlepšovat. Za Kateřinou manžel vozí i malá dvojčátka. Kačka je z dětí nadšená, jsou pro ni obrovskou motivací bojovat a zlepšovat se.

“Moc děkuji všem svým přátelům za podporu, které si opravdu vážím, a která celé naší rodině v současné době především psychicky opravdu velmi pomáhá,” říká Petr.

Rodinu nyní čeká náročná a trnitá cesta. Obec Březová, kde žijí, ve spolupráci s jejich přáteli, vyhlásila veřejnou sbírku, aby rodině pomohla a usnadnila jí obtížnou situaci.

“Petr pracuje v obci jako dobrovolný hasič, sám pomáhá ostatním. Teď je řada na nás, abychom zase my pomohli jemu,“ říká starosta obce Martin Gruber s tím, že účelem sbírky je finančně pomoci rodině, aby zvládla toto náročné období.

Finance budou použity především na to, aby Petr a přátelé rodiny mohli Kačku co nejčastěji navštěvovat v rehabilitačních zařízeních, kde pravděpodobně stráví několik dlouhých měsíců. Častý a osobní kontakt je velice důležitý pro rozvoj a znovuobnovení mozkové činnosti Kačky a její návrat do běžného života. Dále budou pořízeny pro Kateřinu rehabilitační a kompenzační pomůcky, které bude potřebovat pro běžný život. Ze sbírky bude zafinancována potřebná rehabilitační péče, osobní asistence či léky. Peníze mohou být také použity na bezbariérové úpravy bydlení, dále na pořízení většího rodinného vozu. Finance budou potřeba i na zajištění potřeb pro děti a péči o ně. Nejdůležitější v současné době je, aby Kačka dostala co nejlepší péči a měla šanci se uzdravit a být se svojí rodinou.

Pomozte této rodině. Pomozte Kačce, aby se uzdravila, aby se mohla brzy vrátit domů, do normálního života a mohla se starat o malá dvojčátka Kačenku a Péťu. Aby mohla být rodina zase spolu….

Příspívat lze na transparentní účet 6012641339/0800 - viz zde.

Další informace naleznete i na facebookových stránkách, kdy bylo i natočeno video - příběh Kačenky a Péti, podívejte se prosím, jak můžete rodině pomoci - video viz zde.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy