Mladí krasobruslaři se představili na ledě v Mariánských Lázních

Po nucené pauze se opět mohl uskutečnit republikový šampionát v krasobruslení, konkrétně v kategoriích žactva. Největší radostí bylo už to, že se více než 110 krasobruslařů mohlo na mistrovství setkat a proměnit své celoroční úsilí v závodní vrchol sezony. Nejvíce medailí si z lázeňského města odvezl klub BK Ostrava. Svěřenci tohoto týmu své trenéry potěšili dvojící zlatých medailí a jednou stříbrnou.

dezinfekce

První radost ze zlaté medaile měla Veronika Taubeová v kategorii nemladších žaček. „Jsem moc spokojená, mám velkou radost. Chtěla bych poděkovat mému panu trenérovi, hodně mi pomohl. Krasobruslím už šest let,“ skromně shrnula nadějná krasobruslařka.  Stříbrem pro ostravský klub navázal v kategorii mladších žáků Jan Vršek. Do třetice se blýskl a zlatou medailovou bilanci navýšil Jan Warisch.

Dvě zlaté medaile si odvezl také tým BK Uherský Brod. Z mistrovských titulů se zde radovali sourozenci Tykalovi – Jakub Tykal zvítězil v kategorii mladších žáků, zlatou medaili pak přidala do sbírky Barbora Tykalová ve volné jízdě. „Volná jízda se mi hodně povedla, trochu mě mrzí pád u krokové sekvence. To se nemuselo stát. Přiznávám, že tam jsem už trochu vypustila,“ zhodnotila čerstvá mistryně. Do další sezony nemá třináctiletá krasobruslařka skromné cíle. „Ráda bych se nominovala na juniorské Grand Prix, která bude letos v Ostravě. A potom by bylo skvělé se nominovat na mistrovství světa juniorů, což je teď můj největší sen.“

Další skvělé výkony i mimo medailové pozice zhodnotil místopředseda Českého krasobruslařského svazu Evžen Milčinský: „Mně se výkony moc líbily. Když přihlédnu k tomu, že jsme vlastně loni bruslit nemohli, tak letos u té špičky byly výkony až nadprůměrné. Myslím, že do budoucna máme na čem stavět a můžeme se těšit na další úspěšné krasobruslaře a krasobruslařky, kteří nám zde vyrůstají.“ Z pozice místopředsedy Evžen Milčinský také dodal: „My všichni se snažíme zajistit podmínky těm nejlepším krasobruslařům tak, aby měli stále možnost se rozvíjet a pracovat na sobě, organizujeme soustředění pro sportovce i trenéry, pravidelně zveme zahraniční konzultanty. Já bych hlavně chtěl všem popřát, aby byli zdraví, nepotkala je žádná zranění a měli chuť na sobě pracovat i nadále.“

Krasobruslařská sezona bude v březnu a dubnu vrcholit světovými šampionáty. Seniorské kategorie se vydají do Francie, juniorské kategorie zamíří do estonského Tallinnu. Rakouský Innsbruck přivítá nejlepší týmy synchronizováno bruslení.

Zdroj: Krajské listy



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy