Mirákl tančil v Číně

Tanečníci skupiny Mirákl mají za sebou asi nejvzdálenější výjezd ve své 25leté historii - se svojí show se zúčastnili Mezinárodního kulturního festivalu v Pekingu v rámci výstavy Expo Beijing 2019.

dezinfekce

Na přehlídce česká taneční skupina reprezentovala evropskou kulturu a doplnila dalších 20 zahraničních uměleckých těles z celého světa. Nechyběly zde ani domácí čínské skupiny, které jsou pověstné náročnými akrobatickými výkony a precizností provedení.

„Na festivale panovala přátelská atmosféra. Organizační komise vybrala skupiny tak, aby byl vidět široký záběr od folklórního i současného tance po živě hrající kapely. My jsme zde reprezentovali moderní jazz, kterým jsme zaujali výběrovou komisi festivalu. A tak jsme do Číny připravili show složenou právě z choreografií, se kterými bodujeme i na mezinárodních soutěžích. Potěšila nás zpětná vazba publika i ostatních států, kdy se naše tanečnice díky svému profesionálnímu výkonu staly miláčky diváků. Znamenalo to pak nejenom obrovský potlesk, ale i neustálé focení se s našimi příznivci. Vystoupení Miráklu v rámci zahajovacího ceremoniálu pak během jednoho víkendu zhlédlo přes 100 000 milionu diváků on – line,“ řekla Andrea Burešová, vedoucí skupiny.

V průběhu týdenního pobytu v Pekingu se tanečnice snažily každou volnou chvilku věnovat nádherným památkám a pamětihodnostem v okolí hlavního města. Nechyběl fyzicky náročný výlet na Čínskou zeď, návštěva Letního paláce, Zakázaného města, Chrámu nebes, Olympijského stadionu. Při návštěvě rozlehlých parků si dívky společně s místními zacvičily tajči a zkoušely jednoduché akrobatické prvky na visutých hrazdách. Měly také možnost zažít si i čajový rituál spojený s ochutnávkou různých druhů čaje.

V rámci výjezdu byli zástupci skupiny Mirákl přijati na slavnostní recepci také přímo v Changpingu, partnerském distriktu Karlovarského kraje.

Mirákl se i v Číně prezentoval tak, jak je u něj známé – s energií a elegancí sobě vlastní. Na jedné z nejnavštěvovanějších akcí v Číně – Mezinárodním kulturním festivale – byla skupina pravidelně reprezentující Českou republiku rozhodně vidět. Emoce a radost, které září z jejich vystoupení, oslovily diváky a profesionální umělce i na druhé straně světa. Svědčí o tom i další pozvání skupiny na světové přehlídky a festivaly.

Beijing International Tourism and Cultural Festival – Mezinárodní turistický a kulturní festival v Pekingu je jeden z hlavních festivalů a jednou z nejdůležitějších kulturních událostí v Číně. Koná se vždy v Pekingu, a to jak na hlavním pódiu (slavnostní zahájení a ukončení – letos v rámci přehlídky Expo Beijing, tak i na dalších místech Pekingu a jeho nejbližšího okolí). Výběr účinkujících probíhal půl roku, komise z 89 zájemců vybrala 18 kulturních těles z celého světa. Další státy, které se přehlídky zúčastnily – USA, Mexiko, Uruquay, Trinidad a Tobago, Japonsko, Indie, Chorvatsko, Německo, Maďarsko, Rusko, Slovensko, Čína.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 20.10.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy