Mezinárodní filmová produkce natáčela na farmě u Toužimi

Filmová kancelář Karlovarského kraje, která je nedílnou součástí krajské destinační agentury Živý kraj, se podílela na přípravě natáčení krátkého filmu indicko-česko-německo-italské koprodukce.

dezinfekce

Na farmě nedaleko Toužimi vznikaly poslední únorový týden záběry k filmu Destination Paradise, který vypráví příběh o ilegálním imigrantovi z indické oblasti Punjab. Ten na cestě do vysněného Londýna skončí dočasně na českém venkově, a právě pro tyto scény hledal filmový štáb vhodné lokace.

Na Filmovou kancelář Karlovarského kraje se produkce obrátila na základě doporučení ze strany Czech Film Commission.

„Původně jsme se měli podílet jen v rámci zajištění drobných organizačních věcí. Vzhledem k nepříznivému vývoji pandemické situace se však filmařům původní záměry výrazně zkomplikovaly, když zhruba tři týdny před samotným natáčením přišli o hlavní lokaci, kterou již měli nasmlouvanou. Díky spolupráci s místními partnery se nám podařilo vytipovat několik náhradních míst a projekt mohl pokračovat podle původního harmonogramu,“ dodává předseda destinační agentury Petr Židlický.

Hlavní hrdina, kterého ztvárnil indický herec Vansh Luthra, v příběhu přežívá v kravíně, což je pro člověka pocházejícího z kultury, kde je kráva posvátné zvíře, poměrně šokující. Dle jeho slov bylo psychicky i fyzicky náročné připravit se na roli ilegálního imigranta.

„Potřeboval jsem se vcítit do člověka, který několik měsíců cestuje v nepohodlí a ve skrytu před zraky celníků, který má nedostatek jídla a minimum sociálních kontaktů. Posledních několik měsíců jsem držel přísnou dietu a hodně jsem běhal, což bylo potřeba také kvůli tomu, abych vypadal pohuble a zchátrale,“ dodává představitel hlavního hrdiny herec Vansh Luthra.

Roli ukrajinského pracovníka hraje německý herec Arndt Schwering-Sohnrey, který se objevil například ve filmech Hanebný pancharti nebo Good bye, Lenin! Ve filmu se také objeví populární český herec, Hynek Čermák. O soundtrack se postará Jan Drábek, člen hudební skupiny MYDY.

Režie se ujal Eshaan Rajadhyaksha a hlavní herec Vansh Luthra. Oba vystudovali v Praze mezinárodní Prague Film School a po dokončení studií zůstali v Česku, kde spolu založili produkci White Silhouette. Nyní se snaží tímto svým debutem, jehož scénář dávali společně dohromady, prorazit do první filmové ligy.

Film by měl být dokončen během letošního léta a následně budou jeho tvůrci usilovat o zařazení na mezinárodní festivaly jako Berlinale. K vidění by tak mohl být třeba i na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.


Zdroj: Živý kraj


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.03.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy