Mattoni půlmaraton Karlovy Vary ovládl italský vytrvalec

Sedmý ročník Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary, který je oceněný pětihvězdičkovým certifikátem Evropské atletické asociace, zaběhl nejlépe Yassine Rachik v evropském rekordu závodu 1:02:59 a ujal se tak celkového vedení EuroHeroes Challenge. Nejrychlejší ženou se stala Lilia Fisikovici z Moldavska s časem 1:12:34. Na startu v sobotu nechyběla ani hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová, která běžela štafetu.

dezinfekce

Seriál závodů věnovaných výhradně iniciativě na podporu evropských závodníků odstartoval úžasnými bitvami.

„Je skvělé, jakým způsobem jsme začali a jak celý projekt EuroHeroes za svůj vzali také závodníci, od nichž se můžeme těšit ještě na další skvělé představení v dalších závodech. Už proto jsme zvědaví, co úžasného přinesou další tři akce,” uvedl ředitel závodů RunCzech Václav Skřivánek.

Hlavního závodu se dohromady účastnilo na 4 tisíce běžců. Nejlepším Čechem se stal Jiří Petr s časem 1:10:28. Mezi ženami si pak první příčku vybojovala zkušená Petra Pastorová, která jej absolvovala za 1:21:35. Domácí závodnice Ivana Sekyrová ze Sokolova pak skončila třetí s časem 1:24:05.

Součástí Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary byl také odpolední nesoutěžní dm rodinný běh, na jehož trať se vydaly 3 tisíce dětí a dospělých.

Více informací o závodu včetně výsledků najdete zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.05.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy