Máte meganápad? Inspirujte se loňskými - Mega houpačka

Houpání může nalákat ke sportování lenochy. Lenoch přijde k houpačce, sedne si na ni a jen tak se pohupuje. Líbí se mu to. A tak se pohupuje pořád víc a víc. A úplně nejvíc, jak to jen jde!

dezinfekce

"Když jsem byla malá holka, ráda jsem se houpala na houpačce. Už jsem velká holka. Houpu se ráda i teď. V rozhovorech s přáteli jsem si ověřila, že všichni máme své dětské houpání spojené s příjemnými pocity a nikdo se nebrání houpání ani v dospělosti. Nemám na mysli adrenalinové houpání. Mám na mysli pohupování jen tak pro radost, pro příjemný pocit, pro zasnění…houpání, při kterém si houpačku rozhoupu sama svou vlastní silou a někdy se budu houpat hodně a budu se kochat pohledem do okolí a budu v břichu cítit krásné brnění a bude mi fajn. Jindy se budu jen šourat nohama po zemi a houpat se jen trošku a pročistím si hlavu… Taková houpačka mi v Chebu moc chybí," uvedla autorka nápadu Alice Vaculová.

Odůvodnění:
Vliv houpání na člověka zkoumali i vědci. Zjistiji, že houpání má blahodárné účinky na správnou aktivaci lidského těla. Je vědecky zdokumentováno, že houpání aktivuje mozek a zlepšuje vnímavost. Houpání navozuje u lidí pocit bezpečí. Je to proto, že si podvědomě pamatujeme na své „houpání“ u maminky v bříšku v plodové vodě.

Houpání může nalákat ke sportování lenochy. Lenoch přijde k houpačce, sedne si na ni a jen tak se pohupuje. Líbí se mu to. A tak se pohupuje pořád víc a víc. A úplně nejvíc, jak to jen jde! Lenoch se cítí blaženě…Rozhoupat houpačku jen vlastní silou, to vyžaduje zapojení celého těla. Lenoch zjistí, že se mu to moc líbí. Je mu z houpání hezky. Je mu z pohybu hezky. Možná díky houpačce dojde k tomu, že nemusí všude jezdit autem, protože i chodit pěšky je fajn…

Popis:
Houpačku si představuji asi 6 metrů vysokou. Sedačku jako jednoduché 100 cm dlouhé prkno bez opěradla. Vyrobila jsem model své snové houpačky. Přikládám fotku, která je z internetu. Je na ní houpačka, která se mi moc líbí.

Odhadované náklady:
75 000 Kč

Pozn.:
materiál – 25000
cerifikace (bude-li potřeba) – 30000
stavba houpačky -20000

Umístění:
travnatá plocha mezi lukostřeleckým hřištěm a “zlatou” dráhou.

Posouzení realizovatelnosti:
Realizovatelný (nyní již v realizaci)

Hlasování probíhalo na stránkách zde

Nyní začíná druhý ročník Meganápadů - viz zde

Máte-li nápad, jak zkrášlit Cheb a jeho okolí, neváhejte a přihlaste svůj Meganápad. Lhůta pro podávání návrhů již začala a končí ve 24:00 hodin dne 20. února 2021.

Jak by měl váš návrh vypadat a jak ho podat, naleznete zde.

Naši reportáž o druhém ročníku Meganápadů můžete zhlédnout zde.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.02.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy