Mariánské Lázně: V neděli proběhlo slavnostní otevření Stezky spisovatelů

Dne 11. srpna v Mariánských Lázních proběhlo na Kolonádě slavnostní otevření Stezky spisovatelů. Ke dvěma panelům usazeným v roce 2018 přibylo dalších devět. Panely připomínají pobyty J. W. Goetheho, M. Horníčka, Marka Twaina, Ivana Gončarova, Franze Kafky, Maxima Gorkého, Theodora Lessinga, Jaroslava Seiferta, Josefa Dobrovského a Vladimíra Párala v Mariánských Lázních.

dezinfekce

Vladimír Páral se zúčastnil slavnostní akce a dostal od města lavičku se svým jménem, která se nachází v parku vedle domu, kam rád chodí na procházky.

„Pojímám ji (stezku) nejen jako novou turistickou atrakci, ale také jako prostředek ke vzdělávání. Je to jedinečný způsob, jak vrátit děti k literatuře. Věřím, že se stezka stane jakýmsi základním kamenem pro organizaci literárních sympozií a podobných akcí ve městě. Zároveň bych byl rád, aby připomněla Čechům půvab našeho rodného jazyka a jeho bohatství,“ prohlásil při této příležitosti Vladimír Páral.

Během slavnostní akce probíhal literární kvíz organizovaný informačním centrem KIS Mariánské Lázně, jehož se zúčastnilo 50 návštěvníků. Někteří za odměnu dostali lázeňskou marmeládu, kterou během akce uvařil šéfkuchař Villy Patriot Michal Huňka. Kvízu se můžete účastnit po dobu celého roku a nadále na vás čekají různé odměny; informace najdete v informačním centru města. 

Návštěvníci, kteří se zúčastnili této akce, byli spokojeni s připraveným pestrým programem: vaření marmelády, úprava sklenic, hudební doprovod kapely Jazz Cakes a své básně přednesl herec a básník Petr Batěk. 

Projekt finančně podpořil Karlovarský kraj a město Mariánské Lázně. Na akci dále spolupracovali: městské infocentrum, městská knihovna, městské muzeum, Ludmila Míková, Vladimír Páral a Miloslav Vrána. 

O otevření stezky jsme vás informavali zde.


Zdroj: KIS Mariánské Lázně

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy