Mariánské Lázně: Příští rok oslaví 20. výročí Kapsa plná pohádek

Příští rok Mariánské Lázně oslaví 20. výročí festivalu Kapsa plná pohádek, který vždy pořádá KIS Mariánské Lázně s.r.o.. Festival pro děti se ve městě během své dvacetileté historie stal populární letní záležitostí.

dezinfekce

Po všechna ta léta se jednalo o oblíbený festival pro místní děti a rodiče, české turisty a lázeňské hosty, a dokonce i pro zahraniční turisty s dětmi, protože jazyk pohádek a písní je mezinárodním jazykem, kterému může každý porozumět. 

Jednatelka společnosti (paní Alena Havrdová) řekla, že je obzvláště šťastná, když vidí, že nová generace rodičů, kteří vyrostli na festivalových pohádkách, nyní přivádí své děti na svůj oblíbený festival. Podle jejího názoru je tajemství festivalu založeno na třech pilířích. Festival se pravidelně koná vždy ve stejnou dobu, v červenci. Pohádky se odehrávají každý den po dobu dvou týdnů v 10 hodin dopoledne a v 16 hodin, což je velmi výhodné pro rodiče, kteří si mohou vybrat nejvhodnější čas. Představení se koná pod širým nebem na čerstvém vzduchu, což je, jak každý ví, v Mariánských Lázních léčivé. A třetím pilířem je samozřejmě láska k dětem… 

Současně s festivalem pohádek se koná také městský divadelní tábor. Během dvou týdnů připravují děti pod zkušeným vedením představení, které píše profesionální dramatik právě pro ně, šijí kostýmy, učí se text, vyrábějí dekorace. Poslední den festivalu pak děti hrají pro rodiče a ostatní návštěvníky festivalu.

Letos podle organizátorů kvůli pandemii a rekonstrukci domu Chopin na Hlavní třídě museli poprvé provést změny v programu. Pohádky se hrají celé léto, v červenci a srpnu, ale v městském divadle každý čtvrtek v 10 hodin. Takže děti v srpnu ještě stále mohou sledovat pohádky, jako třeba „Kterak se krtek čtvrtek nachytal,“ „Nešťastný šafářův dvoreček,“ „Jak Rejšek hejsek na žížalku líčil“ nebo „Zvířátka a loupežníci.“ Příští rok už všechno proběhne tradičně, doufá paní Havrdová. 

Dobrou změnou je, že pro děti na závěr prázdnin a celého festivalu proběhne akce „Hurá do školy“ na Arnice, a to 30. srpna. Bude tu 10 speciálních sportovních soutěžních stanovišť, každý účastník obdrží speciální sportpas. Na děti čeká skok vysoký, hod koulí, hod oštěpem, skok z místa, lukostřelba, hod na tukana, basketbal, přeskakování, kop na bránu a opičí dráha. Nebude chybět třeba cukrová vata nebo balónky. 


Zdroj: KIS Mariánské Lázně

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 06.08.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy