Mariánské Lázně: Napřed napadl neznámého muže, pak surově zbil 68letého člověka

CHEBSKO – Způsobil těžké ublížení na zdraví. 

dezinfekce

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 30letého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví.

Trestných činů se měl podezřelý dopustit začátkem dubna ve večerních hodinách v jedné z chebských ulic. Nejprve měl napadnout náhodného muže tím, že se měl proti němu rozběhnout s pěstí směrující na hlavu. Útok měl poškozený odrazit, avšak v jeho důsledku upadl na zem a udeřil se do oblasti hlavy a předloktí.

Obviněný měl dále bez jakékoliv příčiny napadnout svého osmašedesátiletého souseda několika ranami do obličeje. Poté ho měl povalit na zem a opakovaně ho kopat do celého těla  včetně oblasti hlavy a hrudníku. Poškozenému měl způsobit otřes mozku a zlomeninu dolní čelisti, pohmoždění hrudníku a mnoho dalších poranění, která si vyžádají delší dobu léčení, nelze však vyloučit, že některá poranění mohou mít i trvalé následky. Když hlídka muže zadržela, ukázalo se, že je pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce nadýchal 1,9 promile alkoholu.

Policejní komisař podal na obviněného muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby.

V případě prokázáni viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na 10 let.

nprap. Bc. Věra Hnátková
13. 04. 2017

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy