Mariánské Lázně: Město spustilo prvního virtuálního průvodce

Od 1. srpna může návštěvníky městem Mariánské Lázně provádět plnohodnotný virtuální průvodce v podobě mobilní aplikace SmartGuide. Zpívající fontána, kostel Nanebevzetí Panny Marie nebo Ambrožovy prameny, to jsou jen některé památky, které se pojí s lázeňským historickým městem Mariánské Lázně. Návštěvníci se zde mohou seznámit s místy, jež navštívili světoví velikáni. Aplikace jim umožní pohybovat se samostatně bez průvodce a bez tvorby davů, což přispěje i proti šíření pandemie covid-19.

dezinfekce

Město Mariánské Lázně ve spolupráci s firmou SmartGuide připravilo společnou oficiální aplikaci s historicky faktickým a kvalitním obsahem pro české i zahraniční návštěvníky. Audioprůvodce jim v mobilu přiblíží historii a seznámí je se zajímavostmi města. Aplikace nabídne návštěvníkům trasu s názvem „Centrum města,“ která je zavede na 12 míst, která jsou neodmyslitelně spojena s tímto městem. Pro rodiny s dětmi je k dispozici dětská prohlídka s názvem „Rudolfova tajná mise,“ kterou provází lázeňský maskot veverčák Rudolf. Další připravenou trasou je „Královská cesta,“ která hosty dovede k mariánskolázeňským vyhlídkám. Všechny tyto trasy jsou nabízeny zdarma všem českým návštěvníkům. Další trasy připravuje Turistické informační centrum.

Vznikl tak vůbec první jednotný průvodce pro město Mariánské Lázně. Virtuální průvodce SmartGuide umožní turistům chodit samostatně bez skupinek, čímž se více rozprostřou v prostoru a předejde se dalšímu šíření koronaviru. Pomocí GPS telefon ví, kde se nacházíte, a podle toho vypráví poutavé příběhy o daném místě nebo vás dovede k místu, které vás zajímá. Celého průvodce lze stáhnout offline včetně map a audia a ušetřit tak mobilní data. Přes všechny výhody nového průvodce SmartGuide zůstává i nadále možnost prohlídky expozic s „živým“ průvodcem, neboť i taková prohlídka má své výhody.

Za revolucí v bezpečném a pohodlném poznávání nových destinací stojí česká společnost SmartGuide. Její technologickou platformu pro publikování interaktivních audiovizuálních průvodců používá město Mariánské Lázně nově a celkem je dostupných přes 400 destinací po celém světě. SmartGuide si oblíbili cestovatelé, kteří chtějí prozkoumávat památky svým vlastním tempem, poslouchat úžasné příběhy připravené místními průvodci a objevovat skrytá místa mimo hlavní cestu.

Aplikaci bude město Mariánské Lázně moci využívat také k zasílání push notifikací k upozornění návštěvníků na speciální akce, aktuální bezpečnostní informace či dočasně uzavřené expozice. 

Zdroj: KIS Mariánské Lázně


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy