Mariánské Lázně: Chlapci vrátili nalezenou videokameru

Příkladně se zachovala trojice kamarádů z Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně. Dvanáctiletý Patrik Nghiem a Mikuláš Prinz společně s jedenáctiletým Petrem Smutným cestou ze školy nalezli v pondělí 6. září letošního roku krátce po 13. hodině v místním parku videokameru. Mladíci neváhali ani vteřinu a videokameru odnesli na místní obvodní oddělení.

dezinfekce

„Vůbec jsme nepřemýšleli nad tím, že bychom si kameru nechali. Víme, že v podobných případech se má věc odnést na policii, takže jsme tam rychle šli,“ shodla se trojice mladíků.

A během pár minut od nalezení už videokameru převzali místní policisté.

„Zeptali se nás, kdy a kde jsme jí nalezli, tak jsme na to odpověděli a to bylo vše,“ dodali s úsměvem mladíci.

Policisté začali okamžitě hledat majitele nalezené videokamery. A hned druhý den, tedy v úterý 7. září, předali zcela funkční videokameru v hodnotě několika desítek tisíc korun třiaosmdesátiletému majiteli z jedné menší obce na Nymbursku, který je v současné době v Mariánských Lázních na rekreaci.

„Mladíkům velice děkuji, že se zachovali tak, jak se zachovali a kameru vrátili. Vážím si toho,“ vzkázal po policistech třiaosmdesátiletý muž.

Počínání mladíků ocenili policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje společně s npor. Ing. Jiřím Košařem, vedoucím obvodního oddělení Mariánské Lázně. Přímo ve škole mladíkům poděkovali za příkladný přístup a odměnili je předměty s policejní tématikou.

„Dárečky nás potěšili, nečekali jsme to. Jsme ale hlavně rádi, že se videokamera majiteli vrátila,“ uzavřeli.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 18.09.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy