Magnet fishing: Jak silným magnetem hledat poklady

Co je magnet fishing? Dobrodružství u vody. Opakovaně do hlubin spouštíte silný magnet a když jej vytáhnete nahoru, možná je na něm nějaký poklad! Čtěte dál.

dezinfekce

Co je magnet fishing? Dobrodružství u vody. Opakovaně do hlubin spouštíte silný magnet. A když jej vytáhnete nahoru, možná je na něm něco přicvaknutého. Podívejte se, jak provozovat magnet fishing neboli lov pokladů s magnetem.

Této zábavě už holdují desetitisíce nadšenců v Česku i na Slovensku a dalších mnoho příznivců všude po světě. K hledání pokladů nepotřebujete detektor. Stačí vám velice silný magnet pro lovce pokladů a pevné PES lano na magnetic fishing.

Princip je jednoduchý. K lanu pomocí pevnéhu uzlu přivážete oko magnetu a spustíte do vody. Vytáhnete, zkontrolujete, opakujete.

Kromě magnetu a lana se vám hodí také kýbl na úlovky, ochranné rukavice s protiskluzným povrchem, gel na čištění rukou a fotoaparát na záznam nálezů, stačí mobil.

Kam a kdy vyrazit na poklady

Lovit poklady magnetem je nejlepší v místech, kde je velká šance, že tam někdo něco ztratil nebo zahodil. Vhodné jsou hráze rybníků, jezer, mola v přístavech, nábřeží řek, okolí mostů. Pokud nestojíte o diváky, vyrazte tam raději v době, kdy bude prázdno, například brzy ráno, pozdě večer nebo když je špatné počasí.

Několik způsobů magnet fishingu

Technik, jak poklady magnetem hledat, je více:

A) Spustíte, vytáhnete

Nejjednodušší je magnet přivázaný na laně spustit do hlubiny a pak zase vytáhnout zpět. Tato technika se používá třeba při pokusu nalézt něco ve staré studni, anebo když magnet spouštíte dolů z vyvýšeného místa, například z mostu. Jen dávejte pozor, aby se vám magnet místo k pokladu nepřicvakl ke konstrukci mostu. Pak by šel jen stěží odtrhnout.

B) Spustíte, táhnete po břehu nebo napříč, vytáhnete

Další způsob lovu magnetem je podobný prvnímu, ale na dno spuštěný magnet táhnete buď podél břehu, anebo třeba napříč řekou, když pomalu postupujete po mostě. Na jedno vhození do vody tak prohledáte větší oblast.

C) Vhodíte dál od břehu, táhnete k sobě, vytáhnete

Třetí možností je stát na místě a magnet na laně vhazovat od sebe dál do vody. Můžete začít na levé straně a půlkruhem postupovat doprava, anebo naopak. Magnet se dá také vhazovat blíž či dál od břehu. Touto technikou postupně prohledáte větší prostor.

V případě každého z uvedených způsobů magnet z vody průběžně vytahujte a kontrolujte, jestli se k němu přicvakl nějaký železný či ocelový předmět.

Povedlo se? Gratulujeme k úlovku! Pokud ne, zkuste to znovu a o kousek dál.

Inspiraci, jak na magnet fishing, najdete na blogu Magnetik.cz

Co se dá z vody vylovit a na co dát pozor?

Vytahovat z hlubin asi nejčastěji budete rezavé trubky od kamen, kusy drátů, šrouby, hřebíky, kousky jízdních kol, disky kol aut. Někdy se podaří vytáhnout celé jízdní kolo nebo dokonce moped, anebo schránku s mincemi či trezor.

Když vhazujete magnet do vody, může se stát, že se pak o něco ve vodě zasekne. Pro eliminaci takového rizika používají pokročilejší lovci pokladů ochranný kužel na magnet.

Pozor dejte také v případě, když vylovíte starou munici nebo střelnou zbraň. Takový nález hlaste hned z místa policii. Může být nevybuchlá, životu nebezpečná, případně pocházet z trestné činnosti. Policejní pyrotechnik nález odborně zlikviduje.

Legislativa rovněž ukládá ohlašovat nálezy s historickou hodnotou. Přijmou je od vás například v místním muzeu.

Lovu zdar!

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.03.2021 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy