Loschmidt Fest v Počernech připomene 200. výročí narození místního vědce

V Počernech si v sobotu připomenou 200 let od narození místního vědce Josefa Loschmidta. Právě pamětní desku tohoto fyzika a chemika před rokem odhalili na domě, který si nechal vynálezce postavit.

dezinfekce

Josef Loschmidt byl významný vědec a vynálezce světového formátu. Jako první na světě mimo jiné určil objem molekul ve vzduchu, dvojrozměrně znázornil více než tři sta molekul a také určil počet molekul v centimetru krychlovém ideálního plynu při normálním tlaku a teplotě. Loschmidtova konstanta se dodnes používá při výpočtu.

V sobotu 11. 9. 2021 ve 14:30 hod. zahájí v areálu TJ Počerny program festivalu Divadlo z Bedny, které osloví především malé diváky. Následovat pak bude program, jež potěší spíše starší generaci. Na pódiu se totiž představí místní dechová kapela Karlovarská pětka v lidových krojích. Chybět ale nebude ani country kapela, a to v podobě populárního Bankrotu.

„Tanečnice ze skupiny Fitdance z Bochova vystoupí v Počernech před diváky kolem 19. hodiny,“ prozradil předseda spolku Roman Šilpoch s tím, že program ukončí kapela Všehochuť.

Akci podpořil Karlovarský kraj a město Karlovy Vary. Vstup na Loschmidt Fest je zdarma.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy