Loket: Odstavná plocha u finských domků pojme stovky aut (TV Západ)

Město Loket připravilo sérii opatření, které mají zlepšit parkování během sezóny. Plochy v centru jsou již plně využité, tak se hledají další místa. Jedním z těch největších je louka nad hřbitovem. Lokalita je výhodná svou polohou přímo u sjezdu z dálnice.

dezinfekce

Místní jí znají jako finské domky. 

„Ta louka je velkokapacitní. Úplně v pohodě se tam vejde zhruba 400 až 500 aut. Půda je navíc velmi nekvalitní, máme ji vyjmutou z fondu tak, aby se mohla využít jako odstavné stání při velkých nárazových akcích, které město Loket pořádá. K žádnému asfaltování ani nedojde. Zásadní věc, kterou tam musíme udělat, je nájezd. Ten vznikne přímo kolmo v křižovatce. Dále se musí udělat zpevněná cesta, která dovede auta až na louku, kde by měla být jen zpevněná plocha. Opakuji – nebude to odstavné parkoviště na pořád, je to pouze na akce, které zde město má. Mělo by uvolnit kapacitě parkovacích míst, které jsou v centru,“ uvedl místostarosta Lokte Petr Zahradníček.

Parkování na louce bude zdarma a sloužit by mělo už pro letošní sezonu. Město investuje několik set tisíc do napojení na komunikaci a drobné úpravy polní cesty. Parkování na příjezdových komunikacích v předchozích letech pomáhalo vyřešit akutní nedostatek míst, ale ideální to nebylo.

„Tomu se právě chceme vyhnout. Jsme si samozřejmě vědomi, nějakým způsobem nastavujeme parametry tak, aby co nejvíce lidí využívalo tuto odstavnou plochu, která bude zadarmo. Chceme k tomu udělat i informační systém, aby návštěvníci věděli, že zde mohou parkovat zadarmo. Je to jen 10 minut pěšky do Lokte, podél hřbitova dolů. Parkoviště, čím blíže k centru, budou zpoplatněna. Snažíme se v každém případě vytěsnit dopravu těchto návštěvnických velkých akcí mimo centrum Lokte,“ vysvětlil pohled města Zahradníček. 

Dvě plochy pro parkování město připraví u železničních zastávek. Na Předměstí se jedná o odstavnou plochu, v Nádražní ulici pak o komplexnější projekt. Práce za 3,2 milionu korun včetně DPH jsou částečně kryty dotací přes Místní akční skupinu a již jsou zahájeny. 

„Chceme zprovoznit a zkomfortnit odstavnou plochu, která se nachází ve Sportovní ulici za fotbalovým hřištěm. Pokud možno, jestli se nám to podaří zkomunikovat a zprovoznit nájezd, aby se tam jezdilo jednosměrně rovnou za mostem z Lužné ulice doprava, čímž by se trochu oddechlo i hlavnímu tahu do Sportovní ulice,“ dodal místostarosta. 

Amfiteátr v Lokti zahájí letošní sezonu 19. května velkou taneční párty. Během léta pak proběhne řada zajímavých koncertů jak rockové hudby, tak klasické. V rámci svého turné přijede legendární Jethro Tull, ale také Čechomor nebo Divokej Bill.

Přehled všech akcí naleznete na stránkách zde.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy