Loket: Novoroční běh překonal další hranici v počtu startujících

Oslavy vánočních svátků v Lokti uzavírá tradičně Novoroční běh. Letošní 33. ročník předčil očekávání, stále se zvyšující popularita a jarní počasí přilákaly na start rekordních 309 startujících (176 mužů a 133 žen).

dezinfekce

"Nejsme klasická atletická akce, naším krédem je získat pro pravidelné sportování co nejvíce lidí jakéhokoli věku, začít s redukcí váhy po vánocích a pobavit se se stejně naladěnými lidmi. Snažíme se naplnit přísloví - Jak na nový rok, tak po celý rok,“ uvedl Mgr. Rudolf FLaška.

Závod odstartovali ve 14:00 hodin loketští ostrostřelci salvou z replik historických ručnic. Všichni účastníci dorazili do cíle bez újmy na zdraví, na konci 2,5 kilometrové trati se posilnili vyhlášenou česnečkou manželů Hejnových, obdrželi pamětní minci a přespolní závodníci volnou vstupenku na hrad Loket.

Mezinárodní punc dal Novoročnímu běhu v Lokti start Pabla Escajadilla z Bruselu, který běhá v Lokti pravidelně a přislíbil i účast v příštím roce. Zároveň byl i nejvzdálenějším závodníkem. Nejstarší ženou, která se vydala na trať, byla Marie Štěříková (1936) a mužem Alfred Stočes (1937). Že sportu fandí i vedení města dokazuje fakt, že cílem proběhli starosta města Zdeněk Bednář a místostarosta Petr Zahradníček.

Mezi muži už několikátým rokem kraluje Tomáš Valta, který ani letos nenašel přemožitele.

Nejrychlejší muži:
Valta (České Budějovice)
Čepek (Praha)
Hubený (Sokolov)
Linhart (Karlovy Vary)
Bauer A. (Loket)
Kundrát J. (Sokolov)
Falář (Loket)
Kapko (Vlašim)
Hlavsa (Loket)
Hoch A. (Loket)

Nejrychlejší ženy:
Breznická (Praha)
Doubková (Praha)
Pillerová (Březová)
Bauerová M. (Loket)
Staňková M. (Sokolov)
Vastlová (Karlovy Vary)
Staňková E. (Sokolov)
Jarošová (Loket)
Stocknerová E. (Sokolov)
Flašková (Loket)

"Velký dík za hladký průběh závodu patří Policii ČR, která zabezpečila trasu kolem Lokte, jež je vedena po silnici za normálního provozu. Pořadatelské služby se tradičně zhostili na výbornou a poděkování patří manželům Károvým a Hejnovým, paní Vlasaté, Kloubalové a Červinkové, pánům Demeterovi, Rybářovi, sourozencům Károvým a Bauerovým. Poděkování samozřejmě patří i sponzorům, kteří celou akci finančně podpořili, jmenovitě MěÚ v Lokti, MUDr. Hosová, MUDr. Bauerová, Ing. Kára, Ing. Pinter, pan Stangar, pan Stehlík, pan Neudert, pan Lojín, paní Lenklová a Ing. arch. Červinková," poděkoval Mgr. Rudolf FLaška.

Kompletní výsledky naleznete na stránkách města Loket - viz zde.

Zdroj: město Loket


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy