Loket: Amfiteátr ožije nestárnoucím příběhem Cyrana z Bergeracu

! Aktualizace 17.7.2021 - Bohužel představení bylo zrušeno ! Umění po dlouhé covidové odmlce opět promlouvá a láká na divadelní zážitek pod širým nebem. Nádherné prostory zámeckých nádvoří, či venkovní amfiteátry ožijí v průběhu prázdnin divadelními představeními.

dezinfekce

Nezávislá společnost INDIGO company za Vámi přiveze inscenace „Cyrano z Bergeracu“ a „Jak je důležité býti (s) Filipem“ v podání známých pražských herců. 

Na vybraných nádvořích se uskuteční komedie mnoha párů, britská klasika Oscara Wildea: JAK JE DŮLEŽITÉ BÝTI (s) FILIPEM. Jedná se o studii žen, mužů, vztahů a stereotypů, kterým dobrovolně a s úsměvem podléháme. Jsme totiž důvtipní, seriózní, dobře vychovaní, elegantní, ale někdy, když se nikdo nedívá, vášnivě jíme, chodíme v ponožkách a věříme na osud. Přijďte se zasmát a odreagovat. Potěší Vás jistě i herecké obsazení: Ondřej Ruml/Michael Vykus, Dana Morávková/Stanislava Jachnická, Petra Tenorová, Simona Vrbická-Koptová, Lilian Fischerová, Radek Zima, Miroslav Dvořák a Viktor Zavadil.

Druhou inscenací bude romantický příběh Edmonda Rostanda: CYRANO Z BERGERACU. Hru o bohémovi, jehož velký nos velkého ducha značí, příběh o lásce, statečnosti, snech, životech, lidech zrežíroval umělecký šéf Městského divadla Mladá Boleslav a také držitel Thálie Petr Mikeska.

„Rostandovu hru Cyrano z Bergeracu pokládám za jeden z nejlépe napsaných divadelních textů vůbec. Jak kdysi někdo řekl: „V Cyranovi je od všeho a pro každého něco a je toho požehnaně, včetně jídla.“ Je to velký romantický příběh, filozofické dílo o smyslu života, tragédie i komedie zároveň. Především je to ale hra, ve které se každý z nás může najít,“ říká režisér Mikeska.

Příběh Cyrana z Bergeracu v zámeckých prostorách slibuje zážitek, který navíc umocňuje skvělé herecké obsazení. Na jevišti se totiž potká hned několik držitelů Ceny Thálie - jedním z nich je představitel titulní postavy Daniel Bambas.

Nenechte si ujít jedinečné divadelní večery v krásných zámeckých prostorách. 

Cyrano z Bergeracu
18.07. – Amfiteátr Loket (20:30)
06.08. – nádvoří Státního zámku Mnichovo Hradiště (20:30)
12.08. – nádvoří zámku Hrádek u Nechanic (19:30)
22.08. – nádvoří Lesního zámku Kozel (20:00)
26.08. – nádvoří Zámku Kačina (20:00)
02.09. – Malé nádvoří Průhonického zámku (20:00)

Jak je důležité býti (s) Filipem
24.07. – nádvoří Lesního zámku Kozel (20:00)
05.08. – nádvoří Státního zámku Mnichovo Hradiště (20:30)
13.08. – nádvoří zámku Hrádek u Nechanic (19:30)
27.08. – nádvoří Zámku Kačina (20:00)
28.08. – Zámecký park Mníšek pod Brdy (20:00)
01.09. – Malé nádvoří Průhonického zámku (20:00)

Vstupenky v sítích GoOut.net a Ticketportal a na pokladnách zámků, či infocenter.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 11.07.2021 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy