Kynšperk: Slavnosti města nabídly hudbu, tanec i zábavu (TV Západ)

Tradiční Letní slavnosti města Kynšperka měly letos již 24. ročník. Průvod městem vyrazil po 13. hodině za účasti skupiny mažoretek zdejší Základní školy, kterým hrála Městská hudba. Spolu s průvodem došla na městské sportoviště i část návštěvníků, včetně delegace z partnerského města.

dezinfekce

„Dnes to máme trošku slavnostnější. Přátel přijelo samozřejmě více – většinou je jich tady kolem deseti, dnes jich přijelo přes třicet. Díky tomu, že máme 785 let za půlkulatiny města Kynšperka, tak nám přinesli dárek. Přinesli nám nádhernou lavičku. My už od nich mám lavičky dvě. Máme je vystavené na místě, které jsme si udělali jak u nich v Himmelkronu, tak u nás v Kynšperku a říkáme tomu Partnerské náměstíčko. Takže tam tu lavičku vystavíme, aby si každý na ni mohl sednout. Samozřejmě jsme rádi, že přijeli. Počasí se nám povedlo. Já si myslím, že program je připravený taky hezky. Slavnosti mohou proběhnout celkem v klidu. Od dvou hodin, kdy přišel průvod, budou pokračovat až do desíti hodin, kdy skončí poslední kapela. Ještě je pak připravený ohňostroj,“ uvedl starosta Kynšperka Tomáš Svoboda.

Pořadatelé z Městského kulturního střediska připravili převážně hudební a taneční program, který měl oslovit širokou veřejnost. Na místě pomohlo i vedení města.

„Gró celé akce padlo na městské kulturní středisko – pana ředitele a jeho realizační tým. No a samozřejmě my jako radní se staráme, aby naši hosté z partnerského města měli, co jíst a pít a aby se tady cítili dobře. Já si myslím, že oni sem jezdí rádi, jako my jezdíme k nim. Shodou okolností, ono to teď vychází stejně, v pondělí byl jejich Strassenfest, to jsou pouliční slavnosti. To je jedna z největších slavností, která je v Himmelkronu. A hned týden potom jsou naše slavnosti. Takže my se takto navzájem navštěvujeme. Já si myslím, že partnerství funguje velice dobře a vlastně přerůstá už v přátelství,“ přiblížil Svoboda.

„Cítíme se tu býti mezi přáteli a všem vám přeji krásný, pěkný a pohodový den,“ pak potvrdil předchozí slova starosta Himmelkronu Gerhard Schneider.

Moderátor David Petřík, jak je jeho dobrý zvykem v Kynšperku, ale jen tak z pódia zástupce města nepustil. Letos sice nemusel starosta tančit jako loni, ale odpovídal na otázky co nového je ve městě nebo proč by sem lidé měli přijet na návštěvu. Pak se již rozběhl program, ve kterém se představily i děti z mateřských škol. 

Nechybělo také vystoupení mažoretek nebo skupiny Bohemian Marching Bandu. Dále následovaly skupiny 4R Ostrov, Lonča´s Gang, Šarkani a hlavní hvězda večera revival Queenie.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy