Kynšperk: Setkání s německou delegací zakončil program ve středisku (TV Západ)

Každoroční setkání delegací města Kynšperka a partnerského Himmelkronu letos připadlo na českou stranu. Padesátičlenné delegace z obou stran hranice absolvovaly v sobotu 4. listopadu program, který se zakončil v kynšperském Městském kulturním středisku.

dezinfekce

„Pořádá ho město. Řídí to pan Palík, ředitel Městského kulturního střediska a náplň je – setkání seniorů naší partnerské obce Himmelkronu a našeho města Kynšperka nad Ohří. Nejdříve jsme navštívili hrad Seeberg. Prohlídka byla připravena jak pro české seniory, tak i pro himmelkronské seniory. Pak jsme se projeli Františkovými Lázněmi a teď bude společné setkání. Kulturní program, krátké občerstvení a možná i tančení,“ popsala místostarostka Kynšperka Štěpánka Neubergová.

Po příjezdu ke zdejšímu kulturnímu středisku došlo k přivítání starostou města Tomášem Svobodou a zástupcem vedení Himmelkronu. Restaurace zařídila občerstvení a došlo také na sladkou tečku.

„Napekly naše české, kynšperské seniorky,“ dodala Neubergová.

V kulturní části programu se představily kynšperské mažoretky. Své sólo předvedla Iveta Trefilová. K poslechu i tanci zahrál také harmonikář Karel Rozkot.

Obě delegace si pak navzájem vyměnily drobné upomínkové dárky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy