Kynšperk: Policisté zachránili kalouse ušatého

Policisté během své služby nezachraňují pouze lidské životy, ale často také ty zvířecí. Důkazem jsou prap. Ondřej Pikal a prap. Ondřej Macaj z Obvodního oddělení v Kynšperku nad Ohří. V úterý 11. května letošního roku totiž krátce před 23. hodinou vyjížděli k nalezené sově, která byla ve městě poblíž pozemní komunikace.

dezinfekce

„Telefonicky jsme se poradili s odborníkem a nakonec jsme sovu odchytili a umístili do papírové přepravky. Poté jsme jí převezli na obvodní oddělení, kde jsme se jí snažili vytvořit co nejlepší podmínky. Samozřejmě jsme jí v rámci možností kontrolovali,“ uvedl prap. Ondřej Pikal.

Následující den si sovu vyzvedl Zdeněk Soukup ze Stanice pro záchranu živočichů Národní přírodní rezervace Soos, který si spolupráci a přístup policistů pochvaloval.

„Jedná se o kalouse ušatého. Musím říct, že policisté postupovali správně, protože pokud je sova nalezena takto ve městě, tak jí mohou ohrožovat psi, kočky i třeba vozidla,“ uvedl Zdeněk Soukup, který zároveň prozradil, jaký bude další osud zachráněného Kalouse ušatého.

„Je to mládě, takže ho budeme muset dokrmit. Má se ale k světu, takže určitě bude v pořádku. Také ho naučíme lovit a poté ho vypustíme do světa,“ uzavřel s úsměvem Zdeněk Soukup.

Policisté tak svým přístupem zachránili mládě kalouse ušatého, což je v České republice jeden z nejhojnějších a nejrozšířenějších sov vůbec.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
14.05.2021 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy