Kynšperk: Na autozávod Botas vyrazilo 22 posádek (TV Západ)

Oblíbený automobilový a dovednostní závod zvaný Botas je opět po roce jel v Kynšperku nad Ohří. Na trať 35. ročníku vyrazilo 22 posádek.

dezinfekce

„Letos jsme si vymysleli trasu trošku náročnější v tom, že populární šipkáč, jak tomu říkáme, který dáváme po městech, tak jsme dávali mezi obcemi, i v některých malých obcích, takže to asi do některých posádek vneslo chaos a zmatek. Někteří se nám i zatoulali, takže to otočili a jeli zpátky rovnou. A asi v tom budeme pokračovat. Trasa byla 72 km a v některých lokalitách jsme ještě nebyli,“ popsal spoluorganizátor Pavel Kováčik.

Posádky musí projet trať za určitou dobu, ale celkový čas nehraje důležitou roli.

„Počítáme s průměrnou rychlostí 30 km/h, což je více než bezpečná rychlost. Samozřejmě velmi záleží na počtu trestných bodů, které získají při plnění jednotlivých úkolů. Letos, jak celý rok přemýšlíme, tak jsme vynalezli nějaké chytáky v pravidlech silničního provozu. Na tom i profesionální řidiči nasbírali počet bodů, kdy vedle seděl shodou okolností komisař, tak jsme si říkali, že kdyby si vzal baťůžek, tak by odešel s plným baťůžkem řidičáků,“ smál se Kováčik.

Spolu se startem a cílem projeli účastníci 17 zastávek s úkoly. Pětici organizátorů pomáhá v den závodu dalších 30 dobrovolníků. 

„Scházíme se od září a dáváme to dohromady. Přemýšlíme nad sponzory, úkoly a počítáme, protože, jak jsem říkal, máme věkový průměr docela vysoký, tak počítáme ztráty. Naštěstí se nám daří sehnat nové síly, ale pořád to jsou jenom důchodci, mladí do toho nechtějí jít,“ dodal Kováčik. 

Na třetím místě dojela posádka ve složení Modrok, Pečinka, Červenka, Radl ve slušivých žlutých pyžamech. Druzí skončili krojovaní Cimr, Cimrová, Hoskovec, Záhorská. Vítězství brali rockeři Hakl, Gajič, Wagner a Řezníček. 

Nejšikovnějším řidičem byl vyhlášen Petr Kunz. Nejlepším navigátorem byla Eva Zolotarová. Miss závodu Botas se stala Tereza Záhorcová. Nejlepší kostým měla posádka s pracovním názvem rumba koule. 

Na akci přispělo město i řada místních sponzorů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy