Kynšperk: Město poděkovalo dárcům krve a zdravotníkům (TV Západ)

V pondělí 17. února se na kynšperské radnici konalo přijetí dárců krve a oceněných zdravotníků. Město tímto chtělo vyjádřit poděkování svým občanům.

dezinfekce

„Po zhruba asi roce práce jsme dali dohromady kompletní seznam našich dárců, obyvatelů, kteří bydlí v Kynšperku nad Ohří a darují krev. Takže jsme dali dohromady jak stříbrné plakety, odznaky, tak další, zlaté. V rámci toho jsme dali tři roky zpátky vyhodnocování Zdravotníka Karlovarského kraje. Takže jsme měli rok 2017, 2018 a 2019. Pojali jsme to jako slavnostní akt pro všechny dárce a zároveň i Zdravotníka roku,“ uvedl starosta Kynšperka Tomáš Svoboda. 

Stříbrnou Jánského medaili za minimálně 20 odběrů obdrželi – Veronika Matějková, Eva Šneberková, Francisc Bouda, Iosif Bouda a Martin Zajíček. 

Za minimálně 40 odběrů získali zlatou plaketu – Lubor Tužinský, Radka Gajičová, Ivana Vavřinovská, Jolana Jindrová, Antonín Košař a Zdeněk Koco. 

Rekordmanem je v Kynšperku pan Ladislav Ohera, který má Zlatý kříž Českého červeného kříže II. třídy za 120 odběrů. Krev začal dávat ve svých dvaceti letech spolu s kolegy z práce.

„Když jsem prvně přišel do Karlových Varů a viděl jsem na nástěnce primáře, který měl 100 odběrů, tak jsem si říkal, že to nemůžu dát, ale šlo to. V Karlových Varech tam to bylo na delší dobu - brali na zkoušku a tak, trvalo to tři hodiny, kdežto v Sokolově jsem za půl hodiny pryč, když tedy není nějaký „nával.“ Jednou mě také vrátili zpátky, že mám přijet asi za dva dny k operaci. Tak to potěší, když můžete někomu pomoci. Jsem z Kynšperka, zde jsem se narodil a dělám v Sokolovské uhelné. Teď už to tedy jde dál a dál, začal jsem na Medardu, pak Dukla, Marie a teď jsem ve Vintířově řidič pásového vozu,“ popsal Ladislav Ohera. 

Kromě dárců krve město poděkovalo dříve oceněným zdravotníkům. Pavlovi Bendovi za čtvrtstoletí dlouhou profesionální péči o seniory. Jmenovaný pracuje v Domově pro seniory v Kynšperku nad Ohří. 

Dále praktické lékařce pro děti a dorost v Kynšperku MUDr. Miroslavě Komárkové. Milá a vstřícná lékařka pečuje již téměř půl století o několik generací kynšperských dětí. 

Poděkování obdržel také praktický lékař z Kynšperka MUDr. František Uhlík. Ve městě je znám jako opora zdravotnictví a jistota pro své pacienty. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy