Kynšperk: Májky a čarodějnice se slavily na více místech (TV Západ)

Letošního 30. dubna, tedy dne zvyku stavění májek a pálení čarodějnic, se na řadě míst v regionu za příjemného počasí rozhořely ohně. Nejinak tomu bylo v Kynšperku na Sokolovsku, kde jsme s kamerou navštívili hned několik míst.

dezinfekce

Jako například zahradu soukromého majitele v části Štědrá nebo prostranství v Liboci. 

Zde si místní v roce 2015 v rámci projektu z Unie vytvořili prostor pro setkávání a my jsme je zastihli při přípravách májky. Do té se zapojily místní děti, zatímco dospělí zkušeně využili možností Libockého potoka a všichni společně si užívali především krásného počasí. Starosta Kynšperka pak využil návštěvy k probrání aktuální situace v místě, zjišťování problémů a informování obyvatel o záměrech města. 

Hlavní oslavy se konaly již tradičně za místní hasičskou zbrojnicí. Městské kulturní středisko připravilo soutěže pro děti, hasiči pak vystavěli velkou vatru. 

„Většinou ty přípravy zaberou, řekněme, tak tři víkendy. Vatra, většinou to stavíme na nějakých 14 polí. Výšku nejsem schopný odhadnout, ale řekněme dva a půl metru minimálně to asi bude mít,“ uvedl zástupce velitele Jednotky sboru dobrovolných hasičů Jaromír Zeman.

Stovky lidí, kteří postupně navštívili areál, mohly nasát příjemnou atmosféru. Děti pak kromě soutěží využily po svém hustý dým při zapalování vatry. Akce se podle všeho místním opět podařila. 

„Tak samozřejmě tu hlavní práci uděláme my, hasiči, ale samozřejmě město nám pomáhá s tím, že nám zapůjčí techniku. Městské kulturní středisko tady udělá diskotéku pro děti, soutěž malých čarodějnic je města práce, takže je to společná akce,“ dodal Zeman. 

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024