Kynšperk: Den Ohře doplnila soutěž gulášů (TV Západ)

Každoroční oslava největší řeky v Karlovarském kraji zvaná Den Ohře se uskutečnila v sobotu 25. července v areálu u dřevěné lávky v Kynšperku na Sokolovsku. Jejím hlavním bodem je závod pro kajaky a kanoe, ale nechybí společenský rozměr a poděkování řece jako symbolu života regionu.

dezinfekce

„Závodu je 15. ročník a Den úcty (k Ohři) slavíme již 18 let tzn., že letos získává plnoletost. Věřím tomu, že když lidé něco dělají s láskou a rádi pro druhé, tak se vždy povede nejen počasí, ale i celá akce,“ uvedl organizátor akce Miroslav Volf. 

Jako každý rok pomohou organizátorům i účastníkům soutěže správci vodních toků. 

„Povodí Ohře nám opravdu vychází vstříc a pozastaví či předběhnou průplach řeky na naší akci, což je Pohár Povodí Ohře, a pustí nám stálou hladinu řeky. Takže závodníci byli s hladinou a tokem spokojeni,“ potvrdil Volf. 

Jako první dorazili do cíle závodu, který se jel tradičně od Chocovického mostu v Tršnicích, kajakáři Jaroslav Blahník a Rudolf Volný. Mezi posádkami kánoí si pro prvenství dojela smíšená dvojice Igor Kešner a Marta Neoveská. Ceny jim předali spolu s hlavním organizátorem starosta Kynšperka Tomáš Svoboda a ředitelka Povodí Ohře Karlovy Vary Petra Fošumpaurová. 

Ve spolupráci s Městským kulturním střediskem v Kynšperku se během Dne Ohře konala také soutěž ve vaření kotlíkového guláše. Na samotné vaření měli soutěžící tři hodiny. Tým ve složení Tomáš Kuzmiak, Tomáš Rajtmajer a Martin Hakl nakonec uvařil ten nejlepší guláš.

„Nejdřív jsme si nakrájeli maso a cibuli. To jsme mohli dopředu. Potom to šlo již samo od sebe, od tří do šesti – tři hodinky. Tak to tak dopadlo,“ přiblížil Hakl. 

Každý z týmů použil k přípravě kvalitní hovězí maso a cibuli. Ostatní ingredience už byly libovolné. Vítězové své přísady nechtěli prozradit.

„To je všechno tajné. Ale samozřejmě koření co má být, paprika správná z Maďarska, a to je asi rozhodující si myslím,“ dodal Hakl. 

Každý z týmů použil také vlastní náčiní. Jedni vykopali ohniště, další využili stávající, ale k vidění bylo i zařízení připomínající malá kamna. 

„Měli jsme kamínka. V podstatě by se dalo říci, že je to trampský způsob. Nicméně jsou to kamínka, kde se dá topit. Není to na zemi, má to svůj komín, zázemí, takže úplně v pohodě,“ popsal Martin Hakl. 

Pro děti i rodiče byl během celé akce zdarma k zapůjčení raft na projížďku po Ohři. K poslechu i tanci zahrál plzeňský Jakub Klier & Band. Kromě vlastních písní zazněly i známé melodie. 

Jako druhá pak vystoupila chebská country skupina Crazy Horses.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy