Kynšperk: Bikeři mají nový pumptrack (TV Západ)

V kynšperském sportovním areálu přibyla nová atrakce. Za 600 tisíc korun vznikla pumptracková dráha, která nahradila tu dosavadní.

dezinfekce

"Původně pumptrack byl vybudován v rámci sportoviště, které se zde dělalo. Byl již samozřejmě zastaralý a bylo to hlavně děláné čistě jen z nájezdových ploch. Tzn., že to bylo z udusané hlíny apod. a již se to trošku rozpadávalo. Takže zástupci našich pumptrackářů, kteří zde jsou a jezdí na této dráze, tak přišli s nápadem, že bychom to mohli trošku zkulturnit a dát dohromady. Spojili jsme se s Radou, dali jsme to dohromady, vyčlenili na to finanční prostředky. Na základě toho jsme řekli ano, že to uděláme. Poté jsme to dali do plánu investic a v letošním roce jsme to zrealizovali," popsal okolnosti vzniku dráhy starosta Kynšperka Tomáš Svoboda. 

Místní komunita se dočkala více než důstojné náhrady a kvalitu, rozsah i profil trati si pochvaluje. Na dráze se objevují kromě bikerů také děti na koloběžkách i další cyklisté. 

"Tak dá se i na klasickém kole, když na to má člověk odvahu, tak proč ne samozřejmě. Takže, dá se i na normálním kole, ale lepší je nějaké speciální kolo. Rozhodně je doporučená helma nebo něco, když člověk spadne tak, aby se mu nic moc nestalo. Zde je fajn, že je to poměrně velké a dost rychlé. Člověk se na tom hodně naučí jezdit," přidal svůj pohled iniciátor projektu Dominik Mattes. 

Kynšperský sportovní areál je volně přístupný a v posledních letech zde vznikla celá řada prvků pro volnočasové vyžití. 

"Máme tady posilovací zařízení, zázemí pro skatepark, nyní je zde i ten pumptrack, v okolí jsou tenisové kurty. Dále zde máme volejbalové kurty, beach volejbal – myslím si, že je toho tady v současné době dost a každý, kdo sem přijde, si najde to svoje na čem se může tzv. vyřádit," vyjmenoval atrakce Svoboda. 

Pumptracková trať již brzy přivítá první závodníky v doplňkovém programu. 

"Závody budou určitě. Letos 10. července budou ve skateparku s tím, že možná uděláme asi nějaký doprovodný program tady, nějaké kolo na rychlost nebo něco takového. Takže máme takovou vsuvku, že jsme to tam zapojili. Takže 10. července se zde něco uskuteční. O samostatných závodech jako takových jsme zatím nepřemýšleli, protože je to nově postavené, je to vše narychlo. Takže to jsme zatím nějak nevymýšleli. Uvidíme do budoucna," dodal Mattes. 

Okolí dráhy ještě bude zatravněno, čeká se na lepší povětrnostní podmínky. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy