Kraslice: Veřejné osvětlení přechází na úsporná LED svítidla

V Kraslicích byla zahájena první část kompletní modernizace veřejného osvětlení. Z celkového počtu 1090 zastaralých sodíkových lamp se v první etapě vymění 397 kusů za úsporná LED svítidla.

dezinfekce

„Bylo osazeno prvních 25 stožárů veřejného osvětlení v ulicích 5. května, Družstevní, Elektrárny a na dalších několika místech. V této úvodní etapě se během následujících 12 měsíců převede na šetřící režim zmíněných 397 svítidel za zhruba 1,8 milionu korun bez DPH, přičemž město získalo dotaci 100 % z programu Ministerstva průmyslu a obchodu,“ uvedl Martin Smolík, ředitel Technických služeb města Kraslic. 

Pilotní projekt si klade za cíl dosáhnout výrazných energetických úspor a současně zkvalitnit veřejné osvětlení, které zajistí bezpečnější a zdravější životní prostředí díky nižší spotřebě energie i snížením světelného znečištění.

„Po dokončení první části v polovině roku 2024 by měly navázat v následujících letech další dvě etapy, na jejichž konci bude město plně pokryto moderními a úspornými svítidly. Současně s tím se postupně obnovují stožáry veřejného osvětlení a kabelová vedení v místech, která to vyžadují,“ dodal Smolík.

Realizaci celé akce zajišťuje příspěvková organizace Technické služby města Kraslic. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy