Kraslice: Veřejné osvětlení přechází na úsporná LED svítidla

V Kraslicích byla zahájena první část kompletní modernizace veřejného osvětlení. Z celkového počtu 1090 zastaralých sodíkových lamp se v první etapě vymění 397 kusů za úsporná LED svítidla.

dezinfekce

„Bylo osazeno prvních 25 stožárů veřejného osvětlení v ulicích 5. května, Družstevní, Elektrárny a na dalších několika místech. V této úvodní etapě se během následujících 12 měsíců převede na šetřící režim zmíněných 397 svítidel za zhruba 1,8 milionu korun bez DPH, přičemž město získalo dotaci 100 % z programu Ministerstva průmyslu a obchodu,“ uvedl Martin Smolík, ředitel Technických služeb města Kraslic. 

Pilotní projekt si klade za cíl dosáhnout výrazných energetických úspor a současně zkvalitnit veřejné osvětlení, které zajistí bezpečnější a zdravější životní prostředí díky nižší spotřebě energie i snížením světelného znečištění.

„Po dokončení první části v polovině roku 2024 by měly navázat v následujících letech další dvě etapy, na jejichž konci bude město plně pokryto moderními a úspornými svítidly. Současně s tím se postupně obnovují stožáry veřejného osvětlení a kabelová vedení v místech, která to vyžadují,“ dodal Smolík.

Realizaci celé akce zajišťuje příspěvková organizace Technické služby města Kraslic. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024