Kraslice: Policisté provedli kontrolu chatových oblastí

Ve čtvrtek 24. listopadu letošního roku prováděli během celého dne policisté z Obvodního oddělení Kraslice preventivní kontrolu chatových oblastí a zahrádkářských kolonií v Kraslicích a blízkém okolí. Během této akce policisté navštívili chatové oblasti Nová Ves, Sněžná, Mlýnská či Horní Studenec.

dezinfekce

Při kontrole se policisté zaměřili především na to, zda jsou objekty a zahrady před blížící se zimou správně zabezpečeny. Samozřejmostí byly také ty nejdůležitější rady pro přítomné zahrádkáře. Při akci policisté zkontrolovali téměř 60 objektů. 

O čtyři dny později, tedy v pondělí 28. listopadu, od ranních hodin probíhala na území Chebska taktéž policejní akce, při které policisté kontrolovali chatové oblasti a zahrádkářské kolonie. Akce se zúčastnili policisté z Obvodního oddělení Cheb – město, policejní psovod se svým služebním psem a strážníci Městské policie Cheb. Při společné akci se policisté rozdělili do smíšených hlídek a vyrazili na určená místa v Chebu a jeho okolí. Během celého dne navštívil téměř třináct chatových oblastí a zahrádkářských kolonií, přičemž zkontrolovali přibližně 270 objektů a zahrad. 

V ten samý den, jen v odpoledních a večerních hodinách, proběhla akce zaměřená na stejnou problematiku také na Karlovarsku, konkrétně v Nejdku a okolí. Té se zúčastnili policisté z obvodního oddělení Nejdek. Obrovskými pomocníky při v náročném terénu byly také tři služební čtyřkolky. Policisté navštívili lokality Lužec, Vysoká Pec, Rudné, Oldřichov nebo Vysokou Štolu. Při této akci policisté zkontrolovali na šest desítek objektů. 

Kontrolami chatových oblastí a zahrádkářských kolonií nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání. Při preventivních akcích policisté u chat nechávali lístečky, na kterých majitelé najdou nejdůležitější rady, jak objekty co nejlépe zabezpečit. Cílem těchto akcí bylo eliminovat a předcházet trestné činnosti související zejména s krádežemi vloupáním do obydlí a rekreačních objektů. 

Obdobné preventivní akce budou namátkově probíhat během celého podzimního i zimního období.

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy