Kraslice: Lidé poděkovali policistům

„Policisté, ženy, muži, v uniformách svaly tuží. Makaj dlouho do noci, ochotně nám pomoci. Hlídají nás na ulici, to musí být na palici. Jsme moc rádi, že Vás máme, hodní budeme – přísaháme! Děkujeme za Vaši práci, Vaši milí Krasličáci.“ Tento podporující a zároveň děkující vzkaz, napsaný na tzv. putujícím kamínku, které jsou v posledních měsících doslova hitem po celé České republice, nalezli před vstupem do budovy Obvodního oddělení policisté v Kraslicích.

dezinfekce

To ale nebylo ze strany místních občanů vše. Ti v těsné blízkosti obvodního oddělení zanechali výzvu lidem, že mohou složkám IZS, bez kterých by tato doba dle výzvy byla ještě těžší, vyjádřit poděkování formou právě putovních kamínků, které mohou přinést a na místě zanechat. Během několika málo dnů se na určeném místě vytvořilo srdce skládající se z několika desítek putovních kamínků.

Podporu policistům vyjádřili také zaměstnanci Domu dětí a mládeže v Sokolově, kteří vyrobili z modelovací hmoty přibližně stovku kachniček se vzkazem, že si váží práce policistů.

„Tímto gestem jsme chtěli policistům symbolicky poděkovat za jejich nelehkou a obětavou práci během pandemie koronaviru. Všichni oceňujeme samozřejmě hlavně zdravotníky, ale myslíme si, že je potřeba poděkovat i policistům či hasičům, protože ti to také nemají v posledních měsících vůbec jednoduché,“ uvedla Iva Ondrejková, ředitelka Domu dětí a mládeže v Sokolově.

Kachničky se vzkazem nyní poputují na všechny obvodní oddělení policie na Sokolovsku.

„Děkujeme všem, kteří nám v různých formách projevují poděkování. V této složité době je to příjemné o poznání víc, než kdy jindy a pro policisty velmi povzbuzující. Opravdu si toho velmi vážíme,“ uvedl plk. Mgr. Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy