Kraslice: Běhu kolem Domácího vrchu se účastnila stovka závodníků (TV Západ)

Již 41. ročník Běhu kolem Domácího vrchu se uskutečnil v sobotu 23. září. Na start oblíbeného podniku se postupně dostavilo 101 závodníků v převážně dětských kategoriích.

dezinfekce

„Nejmladší závodnice 3letá Vetenglová a nejstarší závodník, ročník 1953, pan Westmaier z Kolové. S letošním ročníkem jsme navýsost spokojeni. Všechno vyšlo tak jak má, i počasí,“ uvedl Martin Vlček, hlavní organizátor běhu.

Tratě měřily od 500 metrů až po 9 kilometrů. Nejdelší běželi pouze muži. Závod se vede tradičně po cestách v okolí Městských sadů. Delší tratě jsou náročné střídáním prudkých stoupání a klesání, terén navíc ztížily předcházející deště. Všichni startující doběhli ale v pořádku do cíle. 

„Sem to prostě už na začátku trošku přepískl a začalo mě píchat v boku. A jinak se běželo dobře? Jo, jinak docela jo,“ popsal po závodu účastník kategorie mladší žáci Tobiáš Holler.

I vítěz veteránů potvrdil náročnost trati.

„Já jsem původem z Karlových Varů. Takže jsem sem jezdil už jako dítě, když mi bylo 10 let s lyžaři na závody. Jsem tady třeba už po dvacáté. Běhám pravidelně. Jsem spíše dráhař, mílař. Běhám jinak na světové úrovni – Mistrovství světa veteránů na 800 a 1500 m. Takže tohle je poměrně příjemná příprava – zpestření. Dnes se mi běželo špatně, protože start byl trošku dřív než jsem čekal. Takže jsem se nerozcvičil a problém byla celá trať, protože je těžká. Je to tam trošku rozježděné od lesáků. Ale jinak - přežil jsem to,“ vylíčil Robert Čepek, vítěz kategorie muži veteráni. Na s

Akci pořádá Lyžařský klub Tatran Kraslice spolu s Domem Dětí a mládeže Kraslice. 

„Účast, kterou tady vidíme za sebou, je pro mě velmi potěšující. Vidím zde spousty mladých lidí a dětí, což nebývá vždycky zvykem. Myslím si, že je to potěšující dvojnásob, že právě mladí lidé a děti mají zájem o tuto sportovní akci. Je vždy perfektní, když je něco baví a dělají to s nadšením, než když se nám jenom potulují po ulicích a třeba vymýšlejí různé neplechy,“ myslí si starosta Kraslic Roman Kotilínek.

Po běhu měly začít tradiční Svatováclavské slavnosti. Pořádající Dechová hudba Horalka Kraslice ale letošní ročník odvolala. Důvodem je stavba, která poblíž pódia v městských sadech probíhá. Městu tu buduje zpevněnou plochu pro mobilní toalety. Akce je z rozpočtu města a stála kolem jednoho milionu korun. Plocha měla být hotová, bohužel stavebníci termín nestihli.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy