Královské Poříčí: Robert Vano oslavil na Statku Bernard 70. narozeniny

Světoznámý fotograf Robert Vano oslavil v sobotu 5. května 2018 sedmdesáté narozeniny. Jubilejní den, stejně jako celý víkend, si užil na Statku Bernard v Královském Poříčí, kde současně vedl fotografický workshop zaměřený na akt a portrét.

dezinfekce

Ani během narozeninového dne tak nezahálel a místo odpočinku předával účastníkům kurzu své bohaté zkušenosti.  

Na Roberta Vana čekalo na Bernardu velké překvapení. Od provozovatelů Statku dostal ke svým kulatinám originální dárek – kozlíka Roberta ze zdejšího zookoutku. Dalším překvapením od místních byl narozeninový dort stylově zhotovený ve tvaru fotoaparátu.

Mistr aktu a umělecké fotografie se těšil milé pozornosti během celého svého pobytu v Královském Poříčí. Lidé ho zdravili, žádali o autogram nebo chtěli ulovit společný snímek.

„Jsem nadšený. Moc se mi tu líbí,“ reagoval s úsměvem na dotaz, jak je spokojený s pobytem na Statku Bernard.

Historický objekt se ukázal být skvělou kulisou pro potřeby fotografického semináře, kdy focení aktů probíhalo mezi exponáty Fotomuzea řemesel, což nabízelo nespočet jedinečných záběrů.

„Jsme rádi, že jsme mohli uspořádat workshop právě tady. Je tu výborná atmosféra a ideální prostředí pro focení. Rádi bychom se opět někdy vrátili,“ pochvalovala si výběr místa Romana Parmová z umělecké agentury OliveArt pořádající sérii fotografických workshopů.

Robert Vano se narodil roku 1948 na Slovensku v obci Nové Zámky. Krátce po maturitě v roce 1967 emigroval do USA, kde začínal pracovat jako maskér a asistent pro fotografy módy a pro časopisy Vogue, Bazaar, Donna, Seventeen, Elle a další. Od roku 1984 působil jako samostatný fotograf v New Yorku, Paříži a Miláně. V roce 1990 se vrátil do Československa. Následně pracoval jako umělecký ředitel české edice časopisu Elle a dále jako art director v agentuře Czechoslovak models.


Zdroj: Poznej Sokolovsko

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy