Královské Poříčí: Martin na bílém koni přicválá na Statek Bernard

Vyhlížet Martina na bílém koni budou tradičně lidé 11. listopadu na Statku Bernard v Královském Poříčí. Aby se při čekání nenudili, nachystali pro ně organizátoři zábavný program, který odstartuje v 15 hodin na historickém nádvoří.

dezinfekce

Pro děti budou připravené hry, soutěže, divadélko s Kapíkem a mnoho dalšího. Stejně jako v předchozích letech nebude chybět ani oblíbený lampiónový průvod.

„Sraz účastníků je v 16.15 hodin u zámečku v Královském Poříčí. Pokud bude někomu lampiónek chybět, může si ho koupit na místě a připojit se k nám. Moc nás potěší, když nás opět půjde velký zástup,“ zve na tradiční událost Romana Potěšilová Vlková, manažerka kulturních akcí na Statku Bernard.

„Přijďte s námi společně přivítat první vločky. Budeme mít pro vás nachystané perníčky, domácí koláče, bramborové spirály a speciality z místního grilu. Kromě toho již celý předchozí víkend si budete moci na Statku Bernard dopřát posvícenské menu včetně Svatomartinských vín,“ láká na tradiční speciality Romana Potěšilová Vlková. 

Ani letos nebudou děti ochuzené o Cestu splněných přání, která bude otevřená po celou dobu trvání akce. Za pohádkovým skřítkem se děti dostanou přes výstavní galerii. Vstup do ní je hned vedle dílny designu. 

Toho nejdůležitějšího se však návštěvníci dočkají až úderem 18. hodiny, kdy na nádvoří přicválá Martin na bílém koni. Zde se symbolicky podělí s promrzlým žebrákem o svůj plášť. Přesně tak, jak o tom vypráví prastará legenda.

Současně je na Statku Bernard k vidění výstava olejomaleb Šárky Prokopové. Expozice pojmenovaná Excessive Mind bude otevřená až do 17. listopadu 2019, kdy ji následně s příchodem adventu vystřídá výstava betlémů.


Zdroj: Milan Hloušek, Poznej Sokolovsko


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy