Královské Poříčí: Festival přiblíží řemesla z česko-německého pohraničí

Na velkolepou ukázku tradiční řemeslné tvorby zve o víkendu 17. a 18. června 2017 Statek Bernard v Královském Poříčí. Po oba dva dny tu budou na nádvoří předvádět svůj kumšt řemeslníci z České republiky i ze sousedního Německa.

dezinfekce

Návštěvníkům se tak naskytne jedinečná příležitost vidět, co se dá vyrobit ze skla či kůže a jak pracuje řezbář, truhlář, keramička, designér nebo pekař. Vedle toho budou na programu divadelní vystoupení pro děti nebo živá muzika ve stylu lidových tradic. 

„Festivalu řemesel se zúčastní dvanáct českých a tři němečtí řemeslníci. Po celou dobu, kdy budou pracovat, bude na místě přítomný také tlumočník, aby překládal do obou jazyků. Lidé se tak mohou pustit do řeči nejen s českými, ale i německými řemeslníky, kteří k nám přijedou předvést to nejlepší ze svého umění. Pod jejich odborným vedením si také návštěvníci budou moci konkrétní řemeslo vyzkoušet,“ sdělila manažerka a organizátorka kulturních akcí na Statku Bernard Romana Vlková.

Součástí víkendového programu bude i výstava certifikovaných produktů regionální značky Sokolovsko, oslava 80. výročí založení včelařského spolku Loket či vyhlášení výtvarné soutěže Mandala pro Kapíka, do níž se zapojily děti ze základních i mateřských škol z Karlovarského kraje. K dobré náladě bude po celý víkend hrát veselý flašinetář a oblíbená kapela NaDen. Kdo má rád historii, může nahlédnout do pojízdného četnického muzea, které bude k vidění přímo na nádvoří Statku Bernard.  

V sobotu i neděli se lidé na Festival řemesel do Královského Poříčí mohou vypravit v čase od 11 do 18 hodin. Vstupné je zdarma.

Akce se koná v rámci projektu „Tradiční řemesla v regionu Euregio Egrensis“ podpořeném z Programu přeshraniční spolupráce mezi Českou Republikou a Svobodným státem Sasko 2014-2020. Projekt je podporován z prostředků Evropské unie a z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Zdroj: Poznej Sokolovsko


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy