Krajská knihovna vyhlásila 15. ročník literární soutěže

Literární soutěž pro neprofesionální autory z celé České republiky pořádá Krajská knihovna Karlovy Vary od roku 2007. Zúčastnit se jí může každý, komu je více než 14 let a zašle svou práci prostřednictvím webového formuláře.

dezinfekce

Prozaické a dosud nepublikované dílo nesmí být delší než pět normostran a musí vycházet z motta soutěže, jehož autorkou je patronka letošního ročníku, spisovatelka Karin Lednická: „Když se člověku nedaří, má se vrátit tam, odkud přišel. Kořeny máme jenom jedny.“

Karin Lednická je autorkou bestselleru Šikmý kostel. Její románová sága se od svého vydání těší velké čtenářské pozornosti, vyniká nejen jedinečným slohem a jazykem, který si pohrává s regionálním nářečím, ale také historickým kontextem, přinášejícím informace například o důlní katastrofě v Karviné z roku 1894.

„Soutěžní práce přijímáme do 31. 12. 2021. Bude je hodnotit odborná porota, která vybere deset povídek, které zveřejníme ve sborníku soutěže. Vítěze pak vybere patronka Karin Lednická,“ vysvětlil ředitel knihovny Vratislav Emler s tím, že podrobná pravidla soutěže a formulář pro vkládání povídek najdou zájemci na webu knihovny.

Hlavní cenou je tradičně porcelánová plastika vlaštovky, kterou vyrobili studenti Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary. Soutěže se v uplynulých čtrnácti letech zúčastnily více čtyři stovky autorů z celé republiky. Mezi patrony byli například spisovatelé Jiří Hájíček, Irena Dousková, Miloš Urban či Anna Bolavá.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy