Kraj vyhlašuje 4. ročník soutěže Dobrota Karlovarského kraje

I v letošním roce Karlovarský kraj ocení nejlepší regionální pochoutky, které jsou vyrobeny z domácích surovin. Soutěž Dobrota Karlovarského kraje opět zviditelní kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků a upozorní na úsilí malých a středních výrobců o udržení tradic a úrovně produktů.

dezinfekce

Výrobci mohou své produkty přihlašovat do soutěže od 25. května do 5. června 2020.

„Víme, že i naše farmáře a potravinářské producenty zasáhla opatření spojená s koronavirovou nákazou. A právě proto chceme vyzdvihnout jejich kvalitní a chutné výrobky a upozornit na ně zákazníky, kteří dnes už velmi dbají na domácí původ produktů. Značka kvality by pak těmto výrobkům mohla pomoci najít cestu ke spotřebitelům,“ uvedl krajský radní Karel Jakobec.

Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Zemědělský nebo potravinářský produkt z Karlovarského kraje, který se chce ucházet o značku kvality, musí mít hlavní surovinu zcela tuzemského původu. Po přijetí přihlášek bude následovat jejich kontrola, hodnocení přijatých výrobků odbornou komisí a slavnostní vyhodnocení výsledků, které se uskuteční v říjnu 2020.  

Značku „Dobrota Karlovarského kraje“ uděluje formou certifikátu hejtman Karlovarského kraje na základě výsledků hodnocení hodnotitelské komise. V loňském, třetím ročníku, bylo do soutěže přihlášeno 22 producentů se 79 výrobky. 

V roce 2020 se soutěží v těchto kategoriích:
1. Masné výrobky
2. Mléčné výrobky
3. Pekařské a cukrářské výrobky
4. Alkoholické a nealkoholické nápoje
5. Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě

V každé kategorii budou vyhodnocena první tři místa.

Podrobnosti o soutěži lze najít na krajských internetových stránkách.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy