Kraj bez uhlí

Karlovarský kraj připravil cyklus uměleckých vystoupení na téma transformace kraje, jež cílí především na mladou generaci, a to prostřednictvím slam poetry. Místní mistři poezie a mluveného slova navštíví základní a střední školy a vybrané kluby v regionu, kde vystoupí se svými texty na téma „Budoucnost kraje bez uhlí.“

dezinfekce

„Z různých dotazníkových studií vyplývá, že obyvatelé Karlovarského kraje vnímají náš kraj převážně jako místo k životu pro starší generaci. Mladí lidé jsou ale budoucností našeho kraje a transformace regionu se týká především jich. Proto hledáme různé cesty, jak je do tohoto procesu co nejlépe zapojit. Slam poetry je moderní nástroj, který může pomoci rozbít bariéry a otevřít diskuzi. Navíc z našeho kraje pochází řada význačných umělců, kteří se tímto druhem umění zabývají. Proto jsme je oslovili s dotazem, zdali by si nepřipravili sérii textů na transformační téma „Budoucnost kraje bez uhlí.“ S nadšením hozenou rukavici přijali. Sama jsem velmi zvědavá na výsledek, na reakce publika a na následné diskuze, které, jak doufám, se určitě po vystoupeních rozvinou,“ uvedla uvolněná členka krajského zastupitelstva pro oblast lázeňství, cestovního ruchu a kreativních průmyslů Markéta Monsportová. 

Od listopadu se představí slameři na základní škole v Chodově, Gymnáziu Ostrov, Gymnáziu Sokolov, Střední průmyslové škole Ostrov a Soukromém gymnáziu v Sokolově. Mezi kluby jsou to tak Jakoby kavárna v Ostrově, Oáza v Chodově, Roxy v Mariánských Lázních a vystoupení slamerů bude možné navštívit také v Muzeu Cheb.            


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy