KKN pro své zaměstnance získala dotaci určenou na regeneraci po pandemii

Ministerstvo zdravotnictví ČR vyhlásilo pro rok 2021 mimořádný dotační program pro poskytovatele lůžkové péče s cílem prevence negativních dopadů psychické a fyzické zátěže a obnovy psychických a fyzických sil pro pracovníky ve zdravotnictví v souvislosti s epidemií covid-19 zaměstnaných u poskytovatelů zdravotních služeb.

dezinfekce

Karlovarská krajská nemocnice o tuto dotaci pro své zaměstnance zažádala a také ji získala.

Dotaci lze čerpat na ministerstvem určené pracovníky ve zdravotnictví, kteří byli v našich zařízeních zaměstnáni v období od 1. 3. 2020 do 17. 5. 2021 na celý nebo poloviční úvazek. Jedná se nejen o lékaře, sestry, porodní asistentky, farmaceuty, ale také o ošetřovatele či sanitáře.

„Zaměstnanci, kteří splní podmínky dotace, si mohou sáhnout na příspěvek ve výši až 8.000,- Kč, který lze vyčerpat do konce letošního roku,“ uvádí generální ředitel KKN a.s. MUDr. Josef März.

Zdravotníci mohou částku využít na úhradu zdravotních služeb na obnovu tělesných a duševních sil, včetně léčebně rehabilitační péče a klinické psychologie. Před samotným čerpáním nabízí nemocnice každému zaměstnanci individuálně propočítat výši dotace dle platných podmínek pro její získání a zajistí úhradu faktury za služby u příslušného poskytovatele zdravotních služeb.

„Lidské zdroje jsou pro chod našich nemocnic velmi důležité, proto se snažíme zdravotníky podpořit a nabídnout jim dostupné možnosti pro načerpání energie i práci se stresem,“ doplnil generální ředitel.


Zdroj: fb Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 15.08.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy