Karlovy Vary získaly ocenění v soutěži Českých 100 nejlepších

Ve 27. ročníku soutěže Českých 100 nejlepších, vyhlašované společností Comenius, získal Magistrát města Karlovy Vary oborové ocenění za cestovní ruch a hotelnictví.

dezinfekce

Cenu převzala primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová v pátek 2. prosince ve Španělském sále Pražského hradu při slavnostním večeru vyhlášení oceněných, a to z rukou místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Věry Kovářové.

Soutěž Českých 100 nejlepších vyhlašuje panevropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko - technickou spolupráci Comenius od roku 1996. Cílem soutěže je v celonárodním měřítku nalézt, vybrat, zviditelnit a veřejně slavnostním způsobem ocenit "české subjekty z nejširšího spektra ekonomických aktivit, které dosahují vynikajících, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků". Udělená ocenění reflektují výsledky průzkumu, který každoročně provádí Comenius ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR mezi 35 000 respondenty. 

Letošní ocenění za cestovní ruch a hotelnictví byla udělena především těm, kdo prokázali mimořádné úsilí udržet cestovní ruch a pracovní místa i navzdory nepříznivým podmínkám uplynulých dvou covidových let. 

„Je to pro nás obrovská radost, myslím, že je to poprvé, co bylo město v této soutěži oceněno. Pro Karlovy Vary je cestovní ruch a lázeňství stěžejní obor, který nejen dává práci mnoha místním lidem, ale také je v našem podání natolik světově proslulý, že jej ocenilo i UNESCO zapsáním Karlových Varů jako součásti Slavných lázeňských měst Evropy na seznam světového dědictví. V uplynulých dvou letech jsme vynaložili velké množství práce i prostředků na to, abychom cestovnímu ruchu co nejvíc pomohli přežít nejhorší doby celosvětových lockdownů a omezení. Je pro nás satisfakcí, že to skutečně pomohlo, a nadto to ocenili i hodnotitelé,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová. 

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.12.2022 16:00




8 +
 

Hlavní zprávy