Karlovy Vary: Zázemí sportovců na AC Start nejspíše nahradí buňky (TV Západ)

Stadion AC Start Karlovy Vary převzalo město v loňském roce do svého majetku. Na základě dohody o…

dezinfekce



Stadion AC Start Karlovy Vary převzalo město v loňském roce do svého majetku. Na základě dohody o výkupu a směně nemovitostí za plochu sportoviště, tribuny a přilehlé pozemky město zaplatilo 11 milionů korun. Budova, kde mají zázemí sportovní kluby je ale údajně ve velmi špatném technickém stavu.

„V tuto chvíli je tam utržená podlaha a máme tam na to statický posudek, že je nevyhovuje a pravděpodobně dojde v budoucnosti k jejímu odstranění. Zatím účelem se města Karlovy Vary snaží sportovním klubům, co tam působí sehnat šatny v podobě nějakých buněk, apod., abychom dál zachovali kontinuitu sportu na AC Startu a do budoucna samozřejmě předpokládáme s dotacemi, které by zajistili provoz včetně nezbytného zázemí pro sport,“ popsal situaci náměstek hejtmana Michal Riško.

Celkem chce město během několika let spolu s dotacemi investovat okolo 20 milionů do areálu, včetně vybudování nového zázemí. To dočasné bude mezitím fungovat.

„Toto sociální zařízení a zázemí, které v tuto chvíli je, je naprosto neodpovídající, takže součástí rozvoje tohoto areálu musí být zázemí pro sport i v podobě samozřejmě sociálního zařízení, šaten a dalších věcí,“ potvrdil Riško.

V areálu, který částečně patří i do soukromého vlastnictví, se nachází ještě jedno fungující zázemí.

„Využívá se, ale bohužel jen pro soukromého vlastníka. Na samém počátku jsme jako město Karlovy Vary požadovali koupit celou tu nemovitost včetně zázemí a šatny a sportovní haly a tělocvičny, ale majitel nebyl ochoten to prodat vcelku, tak jak jsme požadovali, tak více méně jsme využili té možnosti nakoupit to sportoviště s tím, že to zázemí budeme muset vybudovat,“ dodal Riško.

Stadion v Tuhnicích využívají především atleti z klubu AC Start. Své místo ve sportovní mapě kraje má již od roku 1960 a v posledních letech chátrá. Mnozí jej znají jako místo dosud fungujících víkendových prodejních burz.

#KarlovyVary #stadion #ACStart #investice #zázemí #sportovci #demolice #buňky #Riško


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy