Karlovy Vary: Vedení města řeší krematorium

Zástupci vedení města v úterý navštívili budovu karlovarského krematoria. Návštěvě se věnovali nejen jeho provozovatelé, ale také zástupce dodavatele původní kremační pece, která byla postavena před dvaceti lety a dnes je již za hranicí životnosti, před více než rokem vyhořela její elektroinstalace.

dezinfekce

Hovořilo se především o tom, co je potřeba pro opětovné zprovoznění krematoria a jaké potřebuje budova další úpravy a opravy, aby mohla důstojně sloužit dále.

„Bereme krematorium jako prioritu a chtěli bychom mít do konce roku jasno, co s ním uděláme,“ uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

Podle náměstkyně primátorky pro majetek Hany Zemanové je potřeba obnovit nejen pec, ale i vylepšit stav celého komplexu budov. Radní Martin Dušek se zajímal o unikátní technologie, jako například hydraulický pohon výtahu katafalku. Návrh na obnovu krematoria bude předložen orgánům města v nejbližší době.  

Karlovarské krematorium bylo postaveno tehdy samostatným městem Rybáře (dnes část města Karlovy Vary). Funkcionalistická budova byla navržena Erichem Langhammerem v roce 1930, stavba začala v roce 1932 a zkolaudována byla v prosinci 1933. V současnosti město pronajímá budovu krematoria provozovateli, firmě Fořt & synové krematorium - pohřební služba s.r.o.  

O tom, že provoz krematoria skončí, zbydou jen obřady, jsme vás informovali zde a o tom, že k
raj chce iniciovat zprovoznění krematoria zde.


Zdroj: Jan Kopál, tiskový mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy