Karlovy Vary: Ve městě se konala První liga robotiky

Na konci loňského roku se sokolovské družstvo žáků Základní školy v Křižíkově ulici zúčastnilo oblastního kola First lego league (První liga robotiky) konaného v Karlových Varech. Náročnost soutěže, ve které nejde pouze o programování robotů, ale i o týmovou práci, potvrzuje i fakt, že v našem kraji se do ní přihlásily pouze další dva týmy ze základních škol, ostatní týmy byly z gymnázií.

dezinfekce

"Ve velmi silné konkurenci jsme se spíše snažili získat zkušenosti do dalších let. I přesto, že jsme nevěděli, co nás čeká, dokázal náš tým zaujmout jak porotu, tak ostatní soutěžící vlastním výzkumem i způsobem plnění úkolů," uvádí Mgr. Vít Dvořák, koordinátor ICT, ZŠ Sokolov, Křižíkova. 

"Letošní ročník soutěže nesl název Into Orbit. Všechny části soutěže se tudíž týkaly tohoto tématu. Prvním úkolem byl Teamwork, ve kterém se hodnotí, jak členové týmu spolupracují při splnění úkolu. Tím byla stavba kosmické lodě ze špaget, provázku a izolepy v určeném časovém úseku. Ve druhém úkolu tým představil vlastní výzkum - pěstování rostlin na vesmírné stanici. Děti sázely semínka do misek, které umisťovaly do různých prostředí. Tím se snažily simulovat nelehké podmínky k pěstování na orbitální stanici. Právě díky tomuto výzkumu družstvo získalo zvláštní cenu poroty. Pak již následovala soutěž "robot design" a hlavní část soutěže, na které tým dlouho pracoval - klání robotů, kteří plnili úkoly tak, jak je soutěžící naprogramovali," dodal.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy