Karlovy Vary: Odlehčovací služba nabízí pomoc a podporu

Městské zařízení sociálních služeb Karlovy Vary rozšířilo svou nabídku a nyní poskytuje také odlehčovací službu. Pozvání do nově otevřených prostor zařízení přijal krajský radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár a vedoucí Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Karlovarského kraje.

dezinfekce

Odlehčovací služba nabízí kvalitní a bezpečnou péči a podporu osobám, o které je jinak pečováno v jejich přirozeném sociálním prostředí. Posláním pobytové odlehčovací služby je ale také poskytnout čas na odpočinek a regeneraci sil osobě zajišťující péči o svého blízkého.

„Tato služba se snaží pomoci lidem, kteří se neobejdou bez pomoci druhého, ale zároveň se o ně nemohou jeho blízcí z jakéhokoliv důvodu dočasně starat. Prostory pro klienty jsou moderní, velmi hezké a útulné. Nové službě přeji, aby si našla své klienty a aby se jí dařilo,“ uvedl radní Robert Pisár.

Odlehčovací služba nabízí pomoc a podporu, jež vychází z individuálních potřeb osob, respektuje jejich důstojnost a zachovává základní lidská práva a svobody. Určena je osobám od 18 let s chronickým onemocněním či se zdravotním postižením.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje
Foto: Magistrát města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy